Маленьких нововолинців навчали мистетву писанкарства. ФОТО

Маленьких нововолинців навчали мистетву писанкарства. ФОТО
Писанка, як символ весняного відродження природи, відома багатьом народам світу.

Історія писанок сягає в далеке минуле і є символом радості, всепрощення й великоднього привіту. Із цією чудовою українською традицією знайомились, сьогодні 28 березня, нововолинські діти, пише БУГ.

Саме на передодні великодніх свят у Молодіжний ресурсний центр завітали гості із Всеукраїнської громадської організації “Національний альянс” Юлія Сливінська та Лія Глущенко , щоб поділитися досвідом створення писанок.

“Подібні заходи ми проводили у Луцьку близько 5 років в рамках проекту “Традиційна Україна”. Ідея поділитися майстерністю писанкарства із нововолинцями виникла після візиту на відкриття Молодіжного ресурного центру. Ми мали можливість поспілкуватись із молоддю і зрозуміли, що будемо співпрацювати”,- розповідає Юля Сливінська.

Майстер своєї справи Віта Лавренюк розповіла про основні візерунки та їхні значення, про особливості нанесення малюнку на яйце та приєдналась допомагати усім бажаючим.

Про особливості, символіку, використання, поєднання кольорів та візерунків розповіла Олександра Струбицька, керівник громадської приймальні народного депутата. Близько 20 років вона займається писанкарством, і вважає писанку, швидше, вітальною великодньою листівкою із певним смисловим навантаженням та енергетикою.

На свято були запрошені також сім’ї переселенців зі Сходу, над якими опікуються Волинський обласний благодійний фонд “Карітас-Волинь”. Як розповідає Маша, її родина переїхала із Луганської області, вона і її донечка до цього ніколи не створювали писанок і не знала як це робиться, тому раді опанувати новий вид мистецтва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже чудові заходи для підростаючого покоління! молодці Нововолинськ
Відповісти
Останні новини
Маленьких нововолинців навчали мистетву писанкарства. ФОТО
28 березень, 2015, 20:20