Через обвал будинку бюджет Луцька може зменшитися на 2 млн грн

Через обвал будинку бюджет Луцька може зменшитися на 2 млн грн
На оплату проживання і харчування постраждалих в обвалі будинку на вулиці Рівненській, а також на придбання чотирьох нових квартир з бюджету Луцька міськрада виділила близько двох мільйонів гривень.

Таке рішення прийняли депутати на позачерговій сесії 13 червня.

Зокрема, по 99 тисяч гривень виділили на оплату харчування та проживання постраждалих, 1,8 мільйона гривень - на придбання чотирьох трьохкімнатних квартир тим мешканцям, квартири яких зруйновано.

Окрім цього рада виділила 25 тисяч гривень на проведення експертизи технічного стану будинку, 210 тисяч гривень - на виготовлення проектно-технічної документації на реконструкцію житлового фонду, та 100 тисяч гривень - для департаменту ЖКГ на капітальний ремонт житлового фонду.

Як пояснила начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова, у готелі «Світязь» нині проживає 88 постраждалих.

Вартість одного дня проживання усіх людей обходиться бюджету у 15 тисяч гривень. Скільки обійдеться проживання у гуртожитку відселених наразі невідомо, адже багато людей приймають рішення жити у родичів чи друзів.

Зі слів Єлової приблизна вартість однієї квартири – 450 тисяч гривень. Міський голова Микола Романюк пояснив, що це - максимальна вартість квартири, а умови проживання не погіршаться у порівняні з тими, які були у постраждалих.

Гроші братимуть зокрема з бюджету розвитку міста. Зі слів Лілії Єлової, поки що ця графа доходів - більша, ніж було заплановано. Зокрема, станом на 1 червня надійшло 11,736 мільйонів гривень, при плануванні в 21 мільйон гривень на рік.

Втім, 8 мільйонів вже довелося віддати на погашення кредитів міста. Відтак, Микола Романюк повідомив, що сподівається на збільшення бюджету розвитку за рахунок продажу комунального майна. Зокрема, кінотеатру «Промінь»

Якщо ж будинок, який обвалився, вдасться відновити, то мер повідомив, що це майно стане власністю міста, а придбані квартири будуть у власності постраждалих.

Під час розгляду питання про виділення коштів на нові квартири Миколи Романюка подзвонив губернатор Борис Клімчук. Романюк розповів, що Клімчук якраз вийшов від прем’єр-міністра Миколи Азарова.

«Є велика ймовірність, що держава закриє ці питання. І нам не доведеться виділяти гроші на квартири», - передав слова губернатора Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби там Соколовську привалило, щоб вона накінець проснулася, ото було б непогано. Фахівець, який розвалив повністю комуналку. Гнати в шию до самих Ківерець.
Відповісти
Останні новини
Через обвал будинку бюджет Луцька може зменшитися на 2 млн грн
13 червень, 2012, 17:36