У Луцьку громадські активісти провели «дорожній» флешмоб. ФОТО

У Луцьку громадські активісти провели «дорожній» флешмоб. ФОТО
У Луцьку ініціативна група громадської організації «Самопоміч» в рамках проекту «Безпечне місто» провела флешмоб на пішохідному переході.

Флешмоб відбувся на пішохідному переході біля гіпермаркету «ТАМ-ТАМ» 9 квітня.

Мета заходу: інформування водіїв та пішоходів про те, що дотримання правил дорожнього руху зберігає життя та здоров’я тих, хто є взаємоввічливими на дорозі та дотримується правил.

Під час акції волонтери тримали у руках знаки обмеження швидкості транспортних засобів, а також роздавали водіям інформативні листівки, коли ті стояли на світлофорі.

Організатор флешмобу і представник ГО «Самопоміч» Юлія Вусенко зазначила, що подібні інформативні акції проводитимуться і в інших частинах міста, дороги яких є найбільш аварійними. Окрім того, активісти намагаються навчати маленьких діток культури поводження на дорозі ще з дитинства. Для цього вони розробляють іграшкові світлофори та пішохідні переходи і за допомогою гри навчають старших діток у садочках Правилам дорожнього руху.

«У Львові вже давно практикують програму «Безпечне місто», і вона там має позитивні результати. Як і у Львові, ми обрали найаварійніші ділянки дороги у Луцьку. Першим нашим об’єктом став пішохідний перехід біля «Там-Таму». Адже тут постійне скупчення пішоходів і часті випадки дорожньо-транспортних пригод. Для мене особисто питання безпеки на дорозі є важливим, тому що минулого року біля готелю «Україна» збили мою дитину, але, на щастя, все обійшлось без значних травм», - мовила Вусенко.

Для безпечного проведення флешмобу активісти залучили до акції і працівників ДАІ, які спостерігали за тим, що відбувається на проїжджій частині. Начальник Луцького відділення Державтоінспекції Віктор Главічка зазначив, що подібні акції інформування водіїв та пішоходів про дотримання Правил дорожнього руху потрібно проводити частіше.

«Ми покладаємо великі надії на нову патрульну службу, але при цьому ж треба і врахувати те, що свідомість українців повинна змінитись. Люди повинні враховувати, що часто їхня безпека на дорозі залежить від них самих. Окрім того, що для водіїв передбачені штрафи за порушення Правил дорожнього руху, для пішоходів теж є адміністративні покарання за перехід дороги у не призначених для цього місцях тощо. Адміністративний кодекс передбачає санкції для пішоходів-порушників. А саме: штраф від 51 до 85 гривень», - мовив начальник луцького ДАІ.

Главічка запевнив, що інспектори ДАІ неодноразово штрафували пішоходів, які порушували Правила дорожнього руху, але особливу увагу «даівці» приділяють нетверезим пішоходам.

Найчастіше їх можуть спіймати у вечірній час і для них передбачені більші штрафні санкції. Але, щоб притягнути нетверезого пішохода до відповідальності, його потрібно спіймати і відвезти у наркологічний диспансер, щоб зафіксувати його стан сп’яніння, після чого пішоходу випишуть штраф на 136 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оу..й тепер на фоні піару самопомічі всі їздять безпечно
Відповісти
Чому мусора не оштрафували цих дівок за порушення ПДР? Ставити посторонні предмети на дорозі заборонено! А у них на фото, на проїздній частині, стоять плакати та і вони самі ходять по дорозі.
Відповісти
Чуєш ти "посторонній"...
Відповісти
як мертвому кадило...
Відповісти
Дії повинні робитись на результат, а з таких акцій результату мало. Зайнялися б реальними проблемами міста.
Відповісти
надрукували, роздали листівки..на макулатуру витратились, а толку, хто як їздив так і їздить!!
Відповісти
піараться!
Відповісти
Які ви жалюгідні з своїми коментарями. Звичайно, простіше ж просто сидіти склавши руки, "все одно ж нічого не зміниться", то навіщо тоді лишній раз піднімати свій зад, чи напружуватись думати...Якщо самі нічого не намагаєтесь зробити то хоч не гавкайте і не бісіть , ще й в такий час!!!
Відповісти
Як жеш достали ці боти,які нічого не роблять і на всіх сруть,єдинні хто хоть щось роблять у місті,а ви Блін потім проголосуєте за гречку палиці
Відповісти
Як можна закликати дотримуватись пдр якщо тільки на фотографіях видно 3 порушення з боку "активістів" і 1 з боку працівників даі?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку громадські активісти провели «дорожній» флешмоб. ФОТО
09 квітень, 2015, 13:17