Доходи заробітчан хочуть декларувати

Доходи заробітчан хочуть декларувати
Податкова хоче запровадити з 2013 року тотальне декларування доходів, що вдарить в першу чергу по простих громадянах: заробітчанах, репетиторах, нянях та усіх інших фрілансерах.

Про це пише ТСН.

Тотальне декларування дозволить податкової виявити одержувачів неофіційних доходів і змусити їх наповнювати скарбницю, повідомляє видання.

«Якщо буде затверджена система загального декларування, ми очікуємо збільшення надходжень від податку на доходи фізосіб рази в три. Ми навіть підготували нову форму декларації, яка спрощена. Ми прагнемо до того, щоб декларація була проста, зрозуміла, і люди не витрачали багато часу на її заповнення», - повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби України В'ячеслав Бусарєв.

Першими під «деклараційний удар» можуть потрапити трудові мігранти. За даними НБУ, в минулому році вони перерахували на батьківщину $ 1,890 млрд. За приблизними підрахунками, нелегально працюють за кордоном і, відповідно, не платять податків не менше половини наших «заробітчан». Стягнувши податки з засвічених ними заробітків, в казну можна буде залучити додатково близько 1,3 млрд грн.

Ще одним додатковим джерелом наповнення скарбниці повинні стати представники тіньового сектора зайнятості - репетитори, домробітниці, няні, сантехніки та інші фрілансери. Вказівка в декларації повної відсутності доходів навряд чи позбавить їх від уваги податківців.

У ДПС пояснюють, що мають намір аналізувати ідентифікаційні коди громадян, обчислювати тих, хто довгий час не декларує ніяких доходів, і з'ясовувати, за які кошти вони існують.

Варто зазначити, що відповідно до Податкового кодексу, за недостовірно зазначені в декларації відомості, якщо такі спотворення призвели до заниження податків, передбачений штраф в розмірі 25% від різниці між податковим зобов'язанням, розрахованим податковим органом і реально сплаченим фізособою.

При повторному порушенні штраф становить 50% від цієї різниці, в третій раз порушникові доведеться віддати 75% вказаної суми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дістали!Якщо людина працює в Україні-офіційно,то вона і податки платить.А ті хто змушений заробляти гроші за межами держави платить там ,де працює.Що зробила влада,щоб люди повернулися? Чи можна прожити за ці копійки,які платять у нас.Кожен день-боротьба за виживання.З таким відношенням до людей-ті хто виїхав -назад не повернуться!Треба навести порядок в себе!
Відповісти
Так бізнесмени, маючи заводи і т.п. сплачують зі своїх мільйонних доходів всього 14.000 грн. Питання - чому така невідповідність. Відповідь - вони, або їх ставленники "друкують" закони у Верховній Раді.
Відповісти
Останні новини
Доходи заробітчан хочуть декларувати
15 червень, 2012, 13:42
У ДТП винен скутер
15 червень, 2012, 13:03