У разі перемоги над французами Україна вийде в чвертьфінал Євро

У разі перемоги над французами Україна вийде в чвертьфінал Євро
Збірна України ще французів та не святкувала тріумф на «Донбас-Арені»: у випадку сьогоднішньої перемоги українці виходять в чвертьфінал Євро-2012.

Сьогодні збірна України вступає в бій другого туру Євро-2012. Після ейфорійної перемоги над Швецією 11 червня, українці зійдуться у битві зі збірною Франції в розплавленому від спеки Донецьку, пише ТСН.

Французи, у свою чергу, у першому турі підписали мирову з англійцями і тепер налаштовані виключно на вікторію.

Тим часом підопічні Олега Блохіна вже в цьому матчі можуть оформити собі путівку в плей-офф. Для цього їм достатньо перемогти команду Лорана Блана.

Однак, є неприємна статистика, яку нарешті варто переписати. Адже збірна України ще ні разу не обігравала французів.

Франція одну з минулих перемог здобула саме в Донецьку. До речі, донецька арена стала, так би мовити, нефартовою для української дружини, яка ще жодного разу не перемагала там.

ЦІКАВІ ФАКТИ


• З шести матчів зі збірною Франції українці три програли і три звели внічию. У відбіркових циклах чемпіонатів Європи були зафіксовані всі три нічиїх плюс одна поразка.

• Уперше команди помірялися силами 27 березня 1999 року у відборі Євро-2000 в Парижі - 0:0. Так само завершився і поєдинок в Києві 4 вересня.

Нинішній тренер французів Лоран Блан грав в обох матчах. З українських учасників досі виступають Андрій Шевченко та Олександр Шовковський.

• Франція виграла два наступних протистоянь: 1:0 у спарингу 6 червня 2004-го і 2:0 у відбірковому поєдинку Євро-2008 2 червня 2007-го.

Київська зустріч у кваліфікації ЧЄ-2008 (2:2) стала останньою для стадіону "Олімпійський" перед закриттям на реконструкцію до Євро-2012. У господарів по голу тоді забили два Андрія: Воронін і Шевченко.

• Останній спаринг відбувся 6 червня 2011 року та залишився за французами. На "Донбас-Арені" триколірні перемогли з рахунком 4:1.

• З урахуванням нічиєї в першому турі безвиграшна серія збірної Франції на великих турнірах налічує вже вісім матчів. Остання перемога була здобута в півфіналі ЧС-2006 над Португалією. Французи не вийшли з групи на Євро-2008 і ЧС-2010.

• Українці лише одного разу виступали у фінальній частині крупного турніру - на чемпіонаті світу 2006 року в Німеччині.

Програвши в стартовому турі іспанцям (0:4), підопічні Олега Блохіна перемогли в групі Саудівську Аравію (4:0) і Туніс (1:0).

Потім вони виграли по пенальті у швейцарців в 1/8 фіналу після нульової нічиєї, проте в наступному раунді поступилися майбутнім чемпіонам світу італійцям - 0:3.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У разі перемоги над французами Україна вийде в чвертьфінал Євро
15 червень, 2012, 15:05