Три місяці – і від обвалу й сліду не залишиться, – будівельник

Три місяці – і від обвалу й сліду не залишиться, – будівельник
Протягом трьох місяців будинок з обвалом на вулиці Рівненській, 109, у Луцьку можна повністю відновити і зробити безпечним для проживання, – вважає голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», заслужений будівельник України Віктор Чорнуха (на фото).

«Немає необхідності зносити квартири двох під’їздів – кажу, як будівельник. Небезпеки для жильців немає», – цитує будівельника газета «Діалог».

«На сьогодні, на мою думку, треба до кінця розібрати постраждалий під’їзд. На місці обвалу відбудувати оселі. А решту будинку - укріпити, стягнути стяжем, відремонтувати», – сказав Чорнуха.

«Це можна зробити за три місяці. І люди зможуть і надалі жити там безпечно та спокійно», – додав він.

ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» робив ремонт будинку на Соборності, 8, який опинився в аварійному стані восени 2002 року.

«Прийняли рішення все відновити: всі конструкції треба розширити, укріпити. Відтак фундамент, опорні стіни взяли в металевий каркас. Залили під тиском бетон. Усе підвели під плити. Плюс два аварійні під’їзди стягнули потужними металевими тяжами – вони важили майже 45 тонн. Замінили 1700 метрів труб, притім поміняли на сучасні поліетиленові. Працювали день-ніч у три зміни. Але за півтора-два місяці зробили. І з тих пір, бачите, десять років пройшло - досі немає нарікань від жильців», - розповів Віктор Чорнуха.

Тоді, у 2002-му, для будівельників ремонт і відновлення обійшлися в 1,8 мільйона гривень. Загалом для міської казни це вартувало 4 мільйони гривень.

Нині ж, за попередніми підрахунками, ремонт будинку на Рівненській, 109, коштуватиме приблизно 5-6 мільйонів гривень. У той час, коли знесення двох під’їздів і купівля 28 квартир для відселених жильців обійдеться платникам податків у 15-16 мільйонів гривень, пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо дійсно реально відновити і укріпити, то чому і ні??
Відповісти
Ну ясно, 5-6 млн піде в кишені братану Чорнусі, а 15-16 млн - ще невідомо кому, бо купівля квартир буде контролюватися урядом. А ви купіть нові, відремонтуйте ці - і продайте потім, або роздайте тим, хто в черзі - соціальне житло ж необхідне багатьом. Ще й в бюджеті зекономите трохи грошей
Відповісти
Чорноусі все мало.
Відповісти
Останні новини
Три місяці – і від обвалу й сліду не залишиться, – будівельник
15 червень, 2012, 14:35