У Луцьку зберуться «королі слова» з усієї Європи

У Луцьку зберуться «королі слова» з усієї Європи
У вересні в Луцьку відбудеться Міжнародний з’їзд європейських королів слова – поетів, перекладачів, критиків.

Захід планується за ініціативою Спілки письменників Литви, Посольства Литовської Республіки в Україні та Центру розвитку «Демократія через культуру», повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Про це домовилися 15 червня під час зустрічі голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас.

Клімчук зазначив, що спільні українсько-литовські проекти та ідеї швидко втілюються в життя, адже контакти були напрацьовані ще тоді, коли він працював Надзвичайним і Повноважним Послом України у Литві, а Пятрас Вайтекунас – міністром закордонних справ Литви.

«Ми маємо спільні напрацювання і будемо їх розширювати. У вересні в Луцьку проведемо з’їзд європейських королів слова – письменників, художників, поетів, перекладачів з тих країн, монархи яких приїжджали на з’їзд до нас у 1429 році», – зазначив губернатор.

Клімчук повідомив, що прийняв рішення перевидати книгу «Європейський з’їзд 1429 року в Луцьку». Тоді її тираж складав 500 примірників, потім ще 300, однак вона продовжує залишатись актуальною, вважає голова ОДА.

«У цій книзі описана українсько-литовська історія: перший та другий Литовські статути, перші закони та облаштування вотчини. Це – дуже цікаво та пізнавально», – розповів Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
побачимо...)
Відповісти
Останні новини
З-за стола – в лікарню
15 червень, 2012, 16:04
У Луцьку зберуться «королі слова» з усієї Європи
15 червень, 2012, 15:39