Янукович ветував закон про адмінпослуги

Янукович ветував закон про адмінпослуги
Президент України Віктор Янукович наклав вето на Закон «Про адміністративні послуги», який ухвалила Верховна рада у кінці травня 2012 року.

Відповідно до частини другої статті 94 Конституції, Президент повернув цей закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом, - повідомляє «Обозреватель» з посиланням на прес-службу Президента.

Як вважає Янукович, прийнятий закон не містить інструментів для його реалізації. Зокрема, в законі відсутні механізм фінансового забезпечення центрів надання адміністративних послуг, механізм компенсації державою органам місцевого самоврядування здійснення повноважень з надання певних адміністративних послуг.

Також, за його словами, в законі не передбачений механізм контролю над ефективністю використання бюджетних коштів.
Нагадаємо, Верховна Рада 17 травня ухвалила Закон «Про адміністративні послуги». Цим законом визначено основні принципи діяльності суб’єктів надання адміністративних послуг, прав та обов’язків фізичних та юридичних осіб з отримання адміністративних послуг.

Передбачено, що тільки законом визначається вичерпний перелік адміністративних послуг, і встановлено заборону на делегування суб’єктам господарювання повноважень щодо надання адміністративних послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.