Дорожній контроль «вполював» на Львівщині волинських «ДАІвців»?

Дорожній контроль «вполював» на Львівщині волинських «ДАІвців»?
У мережу інтернет потрапило відео авторства журналіста інтернет-видання «Дорожній контроль» на якому зняті працівники Державтоінспекції з номерами машини 03, тобто Волинської області, які працюють на Львівщині, як повідомляється у ролику.

Відео виклав 16 червня на сервісі YouTube користувач і журналіст Андрій Дзиндзя.

На відео, що має назву «З Розинською ганяємо Львівських ДАІшників» автор веде розмову з працівниками ДАІ. Напарником автора виступила, судячи з голосу, ведуча Наталія Розинська, яка нещодавно мала конфлікти з працівниками Державтоінспекції. Вона виступає у ролі оператора.

«Припиніть порушення. Ви стоїте на перехресті», - попросив журналіст ДК представників ДАІ і вони поїхали.

Цікаво, що, судячи з відзнятих номерних знаків, машина ДАІ була з Волинської області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гайці можуть відступати від правил дорожнього руху, синій маяк працює - вони при виконанні.
автор - мудак, менти - недовчили свої повноваження.
Відповісти
Великому знавцю ПДР...гайці можуть відступати від правил дорожнього руху...при виконанні невідкладного службового завдання,а стоянка на напрямному острівці до таких не відноситься.
Відповісти
стаття 14 Закону України "Про дорожній рух" говорить: "співробітники МВС при виконанні службових обов'язків можуть відступати від окремих вимог Правил дорожнього руху тільки у випадку та при виконанні умов викладених у них". Так от, в ПДД в пункті 3,1 прямо написано, що відступати від пунктів правил співробітникам МВС можна за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору. Тобто поки водій патрульного автомобіля не включив, мигалку - він такий же учасник дорожнього руху, як і ми з вами, і зобов'язаний виконувати вимоги ПДР.

а ще, є таке поняття, як різні спец операції, наприклад по перехвату викраденого ТЗ і тоді дії гайців вже будуть взагалі підпадати під низку інших законів - про міліцію, оперативно-розшукову діяльність, запобігання тероризму і т.д.
якби я був гайцем, то ці оператори навіть з машини не вийшли би)
спитаєте як?
а ось так - бігати по дорозі (автомагістралі міжнародного значення) у невстановленому місці - грубе порушення ПДР, що загрожує життю самого пішохода (!), а інспектор його попереджує, не слухаються - невиконання законних вимог і далі по етапу, а ж до поїздки у райвідділ.
вчи матчастину, Сергійко.
Відповісти
У райвідділ,насмішив.Тебе б драли заявами до тих пір поки не втік би.Герой,бачили таких,а потім плачуть що сім,я велика і хтось хворий.Герой нетівський.таких як ти ми чавили і будемо чавити,до повного протверезіння.Закони України потрібно виконувати.Якщо командири тільки гроші збирають то цим займуться громадяни.І мало вам не буде,народ сильніший,і земля горітиме під ногами.
Відповісти
аж смішно. Вчитись і вчитись.
Відповісти
Відступати "лише у разі невідкладного службового завдання"..а далі судіть самі хто мудак
Відповісти
Якщо не помиляся, даівці стоять на острівку безпеки - зупинка допустима для працівників ДПС. Краще б так званий журналіст зайнявся не лише інспекторами, але й автівками, де сидять страховики (паркуються абсолютноне за правилами)
І моя порада: перед тим як починати, когось ловити "на гарячому" вимвчіть досконало правила і знайдіть більші порушення
Відповісти
острівці безпеки існую для пішоходів (4. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ПІШОХОДІВ п4.9), для водіїв це направляючий острівець (дорожня розмітка 1.16.1 - 1.16.3)

Так, що у геев-стоянка на перехрестку.
Відповісти
ця розмітка називається "розподільча смуга транспортних потоків" і позначає напрямні острівці в місцях поділу, розгалуження або злиття транспортних потоків

ніяких ОСТРОВІВ там немає.
є тільки тупа курка з камерою та півень, що бігають по дорозі з інтинсивним рухом та створюють загрозу собі та іншим учасникам дорожнього руху.
інспектор їх до себе у авто не кликав - тому блукання по дорозі є пряме порушення ПДР.
4.3. За межами населених пунктів пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів.
Особи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини в інвалідних колясках без двигуна, ведуть мотоцикл, мопед або велосипед, повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів.
4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності - на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.
звертаю увагу на пункт "д" - був би сміливий інспектор - виписав би їм по протокольчику, цікаво, як вони у суді показували би цей запис, доводячи, що вони не порушники))))))
Відповісти
Шановний ГАЙОВИЙ Володимир Миколайович!!!
Поясніть чому ваші підлеглі порушуєть ПДР та що вони роблять у Львівській області???
Відповісти
як то що вони там роблять? гроші заробляють як гайовому так і його коханці ковальчук. знаєте як це дорого обходиться сьогодні? а техобслуговування мерседеса гайового? а діти, а скоро 56 стукне, знов витрати. так що не задавайте нерозумних запитань.
Відповісти
Моє шанування!
Шановні,скажіть,чому так є?Чому ДК їздить дорогами України і сує свій довгий ніс ПРОВОКУЮЧИ,а потім і висміюючи,ДАІшники як ми спостерігаємо ВИМУШЕНІ поїхати від біди ( ДК ) подалі,щоб грому керівництва і "голосу великої павутини" не притягнути на свої голови...
Висміювати,провокувати працівників ДАІ в неті це вже як бачу нормальне явище,мене цікавить питання:
"Щановні ДК,поясніть ,чому Ви піарете себе на таких "дешевих кадрах", покажіть щось конкретне,без ПРОВОКАЦІЙ із Вашої сторони і зверхності!!!.
Кадри такого плану Вам честі НЕДОДАЮТЬ!!!
Соромно за керівників: "ЧОМУ НЕНАДАЄТЬСЯ НАЛЕЖНИЙ ЗАХИСТ ДЛЯ СВОЇХ ПІДЛЕГЛИХ?"
Відповісти
Ви самі себе висміяли давним давно і своєю грязною роботою і хабарництвом. Добре, що є такі люди, що не бояться вас ставити на місце, щоб ви хоч інколи задумувались, що Гайци і менти - простий народ, а не небожителі.
Відповісти
Де можна почитати реакцію керівників МВС, УДАІ на всі ці кліпи? Які наслідки роботи ДК?
Відповісти
Дзиндзя лох
Відповісти
гайці стояли правильно Як відомо стаття 14 Закону України «Про дорожній рух» говорить: «співробітники МВС при виконанні службових обов'язків можуть відступати від окремих вимог Правил дорожнього руху тільки у випадку та при виконанні умов викладених у них». Так от, в ПДД в пункті 3.1 прямо написано, що відступати від пунктів правил співробітникам МВС можна за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору--- але втікли мабуть немали права стояти в тому місці
Відповісти
Останні новини
Дорожній контроль «вполював» на Львівщині волинських «ДАІвців»?
16 червень, 2012, 15:33