У Луцьку ІТ-шників готуватимуть ще зі школи

У Луцьку ІТ-шників готуватимуть ще зі школи
У Луцьку хочуть збільшити кількість державних місць на спеціальності в сфері ІТ-технологій та покращити рівень освіти в сфері інформатики в школах.

28 квітня на прес-конференції, влаштованій учасниками ІТ-кластеру, говорили про розвиток ІТ-кластеру в Луцьку та основні проблеми на часі. Так співзасновник ІТ-кластеру Вадим Махомед сказав, що основною проблемою зараз є те, що ця спеціальність не є популярною серед батьків абітурієнтів, які вважають що вигідно буде відправити дітей на навчання на спеціальності економічні чи юридичні.

«Насправді сфера ІТ дуже прибуткова, однак батьки дітей цього не знають, саме тому на ці спеціальності такий малий конкурс, проте зараз ми рухаємося вперед і викладачі нашого ІТ-кластеру співпрацюють з луцькими вишами, де ми щосереди та щочетверга даємо лекції студентам», - сказав Вадим Махомед.

Учасники ІТ-кластеру вважають, що дітей до сфери ІТ потрібно привчати з дитинства, тому вирішили ходити по школах і розповідати дітям, що таке ІТ-технології. Тим більше, представники управління освіти Луцької міської ради наголосили на тому, що є проблема в недостатній кількості кваліфікованих вчителів з інформатики.

Заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що міська влада і надалі буде допомагати і сприяти розвитку ІТ-кластеру. Тим більше, у плані розвитку міста є розроблена стратегія щодо розвитку ІТ-кластеру в Луцьку.

«Міська рада сприятиме і надалі ідеї розвитку ІТ-кластеру, хочу наголости, що ІТ-кластер – це прибуткова організація, і тут кожен працює на рівних умовах», - додав Тарас Яковлев.

Представники ІТ-кластеру переконані, що розвиток ІТ на Волині - це запорука розвитку регіону у всіх аспектах, адже зараз сфера ІТ є однією з найприбутковіших.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть, будь ласка, так де ж, все-таки, можна дитині відвідувати курси ІТ-шників в м. Луцьку. Буду вдячна.
Відповісти
Йдіть у ШАГ, там є купа цікавого для дітей у сфері ІТ.
Відповісти
І ціна кусюча!!! і теми застарілі... один сайт чого вартий (продуманості нуль)
Відповісти
а ти думаєш те шо піхає в маси лєвандос краще?
готує нове покоління рабів, що накнопають йому на нову тачілку, десь так :)
Відповісти
Відповім вам, як мама дитини,ка вчиться в ШАЗІ. В Шазі працюють дуже відповідальні люди! Дитина моя тепер найкраща по інфоматиці! Це вже щось! Куми дочка вичться на Дизайні. Дуже довольна. З Шагом не прогадаєте.
Відповісти
А після ШАГ куди можна піти на роботу,де платять не так як в Девелсі?
Відповісти
Відкриваємо сайт ворк юа. 6 вакансій для дизайнера. Від 2-ох до 4 тис гривень по Луцьку. Як на мене, для людини,яка немає досвіду досить непагані грощі. А ще є фріланс.
Відповісти
Дякую,на рахунок фрілансу знаю.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ІТ-шників готуватимуть ще зі школи
28 квітень, 2015, 17:12
Автоконкурс ЗАВЕРШЕНО
28 квітень, 2015, 16:56