Департамент ЖКГ провів псевдотендер на більш як 6 мільйонів гривень (ДОКУМЕНТ)

Департамент ЖКГ провів псевдотендер на більш як 6 мільйонів гривень (ДОКУМЕНТ)
У ході моніторингу державних закупівель Громадська організація «МЕЖА» виявила порушення під час проведення державної закупівлі Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Так, 30.12.2014 року Департамент ЖКГ оголосив про проведення відкритих торгів на закупівлю послуг щодо прибирання вулиць Луцька на 2015 рік. Очікувана вартість закупівлі становила 6 733 727 грн. Розкриття пропозицій вищевказаних відкритих торгів відбулося 02.02.2015 року.

Згідно з протоколом, опублікованим на веб-порталі з питань державних закупівель, найнижчою за вартістю пропозицією була пропозиція ТзОВ «Теркомуналсервіс» (7 312 956,49 грн). В подальшому, у лютому 2015 року ТзОВ «Теркомуналсервіс» було визнано переможцем вказаних торгів.

Натомість активісти ГО «МЕЖА» заявляють про обставини, які свідчать про антиконкурентну змову, корупційні дії та порушення чинного законодавства комітетом конкурсних торгів Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради під час проведення цієї закупівлі:

По-перше, ТзОВ «Теркомуналсервіс» зареєстровано на початку лютого 2014 – всього за три місяці до оголошення тендеру. Відтак на практиці такий учасник не може відповідати вимогам конкурсної документації.

По-друге, юридична адреса «Теркомуналсервісу» - місто Тернопіль, вулиця Крушельницької, 18, оф. 105/6. Засновник – Ігор Швець. Водночас, за цією ж адресою зареєстровано ТзОВ «Тернопіль комунал сервіс», керівником якого є той же Ігор Швець. Згідно з рішенням Господарського суду Тернопільської області від 06.05.2014 справа за позовом АМКУ у Тернополі з ТзОВ «Тернопіль комунал сервіс» стягнено штраф у сумі 50 000 гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

По-третє, основним видом діяльності ТзОВ «Теркомуналсервіс» є інші види діяльності із прибирання (КВЕД 81.29). А це не відповідає кваліфікаційним критеріям до учасників вищевказаних конкурсних торгів.

За даним фактом Державна фінансова інспекція у Волинській області розпочала перевірку, яка на даний час триває.

Раніше Держфінінспекція у Волинській області вже відміняла незаконну закупівлю Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради послуг щодо прибирання снігу в Луцьку на 2015 рік, в якій також брало участь ТзОВ «Теркоміналсервіс».

Сам очільник департаменту ЖКГ Іван Кубіцкий такі звинувачення відкидає. У телефонному коментарі "ВолиньPost" Кубіцкий заперечив інформацію щодо псевдотендеру.

"Це все - брехня", - констатував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Риба має властивість гнити з голови:-)
Відповісти
та женіть кубіцького в шию
Відповісти
В нас люблять дешеві сенсації. У найкращій справі завжди знайдеться ображений, який у всьому сумнівається. Як на мене, зараз місто доволі чите. То чого раптом такі сумніви і ненависть до Кубіцького. Може якісь особисті образи?
Відповісти
Не стиковки у статті. Якщо тендер оголосили 30.12.14 р, а ТзОВ «Теркомуналсервіс» зареєстровано на початку лютого 2014, то це явно не три місяці. Навчіться хоча б рахувати. Та й не можна звинувачувати у порушенні департаментом ЖКГ. Будуть результати перевірки, тоді й буде все видно. А так - це пусті заяви. У нас в країні ще не скасували презумцію невинуватості.
Відповісти
Риба живе у воді, а ми на суходолі. Коли ГО "Мережа" надасть документи перевірок, тоді будете писати.
Відповісти
Дуже багато різних контролерів у нас з"явилося. Напишуть дурні, а потім репетують. Необхідно мати необгрунтовані факти, а тоді звинувачувати людину. Прокуратура чи міліція виявила порушення? Ні. То про що говоримо. Так можна будь кого зганьбити
Відповісти
"Необхідно мати необгрунтовані факти, а тоді звинувачувати людину"....які факти? НЕОБГРУНТОВАНІ?
Відповісти
Та нормально працює наш департамент ЖКГ. Вулиці чисті, прибрано. Щеб люди не смітили, а то прибиральників на всіх не вистачить. Треба підвищувати власну культуру, а то живемо як свині, а ще в Європу хочемо. Яка різниця, яке підприємство прибирає, головне, щоб чисто було.
Відповісти
І шо ви тут кажитє. Луцьк таки чисте місто. Значить нормально прибирають. Кубіцький справляється зі своїми завданнями. Звичайно, є певні зауваження до його роботи. Проте, зауважень нема лиш до того, хто нічого не робить. Керувати комуналкою не так вже й легко. Будуть доведені факти порушень тендеру, тоді і поговоримо
Відповісти
громадська організація "межа" - а хто їх уповноважив? невже до виборів під шумок гроші заробляють! шановні опоненти, ви б ліпше корисними справи доказували шось лучанам! шоб виборці реально бачили на що ви здатні, а не тільки "розслідування" і плітки плести!
Відповісти
ст. 9 ЗУ "Про здійснення державних закупівель"
Відповісти
думаю, що це проплачений політичний трюк! може, ше й інфу зливають добродії?
Відповісти
підприємство виставило найнижчу ціну! а те, на скільки чесно вони брали участь у тендері - питання до них, а не до Кубіцького!
Відповісти
Шановні диванні "експерти":
1.) Читайте першоджерело: gomezha.org У статті допущенна була помилка, яку успішно передрукували всі видання.
2.) А чому у вас не виникає ніякого обурення те, що у тендері на майже як 7 млн. грн виграла фірма і особа яка не раз була помічена у тендерних махінаціях і нераз була притягнута до відбовідальності з приводу цього? Наприклад, щодо ТзОВ "Тернопіль комунал сервіс", яке зареєстровано за тією ж адресою, що і ТзОВ "Теркоміналсервіс" одні і ті ж люди "у руля". А тендерний комітет повинен це все перевіряти при розгляді пропозицій. Також, щодо ТзОВ "Тернопіль комунал сервіс" порушено кримінальне провадження у м. Тернополі. Погугліть, почитаєте для себе багато цікавого.
3.) Як я зрозумів, ця стаття є проміжковою, так як в фініспекції триває перевірка щодо цього тендеру. Побачимо які будуть результати.
Відповісти
Читачі, при чому тут Романюк. Погоджуюсь, якщо є порушення з боку директора ЖКГ Кубіцького--то міський голова проведе перевірку й вживе відповідних заходів згідно законодавства. Але питання лежить в іншій площині--фірми, про які йде мова діяли в Луцьку, яких свого часу лобіював п.Стемковський будучи на посаді заст. мера при Шибі. Він цю братію, проти яких порушені кримінальні справи забрав на Тернопільщину, де й там також вже допрацювались до криміналу. А тепер саме головне--Народний Фронт й Гузь буде виставляти Стемковського на виборах мери, бо якщо не зробить цього, то Яйценюк голову зніме Гузю, ( він й так зніме, бо вже завалили не лише в області а й в країні все що могли. ТОму очевидно, що почали критикувати міського голову, бо йому альтернативи немає наразі, тому й дуріють, незна до чого його приплести. А Миколі РОманюку зичу не реагувати на ці замовні статейки--як кажуть, собака лає, а караван йде...Успіхів Вам, лучани за Вас
Відповісти
Про Романюка ні слова а його захищають, що на злодію шапка горить. Значить Калян в теме...
Відповісти
Калян не втеме. Просто Кубіцький підлеглий Романюка і вся тінь автоматично на нього падає
Відповісти
Останні новини
Департамент ЖКГ провів псевдотендер на більш як 6 мільйонів гривень (ДОКУМЕНТ)
06 травень, 2015, 17:40