Кінорежисери розповіли про українське кіно після Майдану

Кінорежисери розповіли про українське кіно після Майдану
Українські кінорежисери оцінили стан українського кіно після Революції Гідності.

Як повідомляє espreso.tv, зараз у світі найбільшої уваги приділяють темам подій на Сході та Майдану.

У світі показують стрічки творчого об'єднання «Вавілон'13» «Зима, що нас змінила», «Майдан» Сергія Лозниці, «Все палає» Олександра Течинського.

Михайло Іллєнко розповідає: «Звичайно, що всі ці події загострили увагу до нашого кіно, але, об’єктивно кажучи, у нас дуже непоганий фестивальний результат був і до цього. Інша справа, що фестивальний результат і результат прокатний – це різні речі. Якщо призи є, то прокату і повернення грошей з прокату - не лише за кордоном, а й в межах України - нема. Щодо режисерів, то у мене немає жодних сумнівів, що у нас дуже високий і великий потенціал». За словами режисера, проблеми українського кіно пов’язані з недостатнім фінансуванням, а не з професіоналізмом кадрів.

Кінорежисер та продюсер Максим Стецков розповідає, що хоч і знімає фільми іншого жанру, коли дивиться фільми про Майдан, то дізнається правдиву історію. «Ці фільми цінні своєю інформативністю», - зазначає Стецков. Він каже, що немає нічого дивного, що світ цікавиться українськими фільмами про Майдан.

Кінорежисер Іван Сауткін вважає, що українські фільми хороші і багато з них цінні саме тим, що це просто цікавий матеріал, тому можна говорити про всі фільми як про якесь одне явище. Він, як і Михайло Іллєнко, відзначив про перебій фінансування як причину того, що українські фільми знімаються мало.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Майдан, кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.