Горохівська чиновниця перед виходом на пенсію вкрала 120 тисяч

Горохівська чиновниця перед виходом на пенсію вкрала 120 тисяч
Кримінальна справа про обвинувачення екс-посадовця з Горохівської райдержадміністрації – в суді: підозрювана вкрала більше 126 тисяч гривень.

Про це повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Прокуратура Волині скерувала до суду з обвинувальним висновком кримінальну справу, розслідувану слідчим відділом УСБУ в області. За кримінально-карані діяння тепер нестиме відповідальність згідно із Законом колишній начальник служби у справах дітей Горохівської райдержадміністрації, яка заволоділа державним майном у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Як розповів начальник відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури області Володимир Заплотинський, екс-посадовець за період з травня 2006 року по вересень 2010 року, аби заволодіти державними коштами, видавала незаконні накази про виплату собі премій та надбавок, що мав право робити лише голова райдержадміністрації.

За цей час чиновниця викрала державні кошти в сумі 116 733, 88 гривень у вигляді зайво нарахованих та виплачених надбавок за виконання особливо важливої роботи, щомісячної премії, відпускних, матеріальної допомоги на оздоровлення та соціально-побутові потреби.

Такі корисливі дії вона вчинила якраз перед виходом на пенсію, незаконно збільшивши таким чином її розмір.
Щодо обвинуваченої обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на належний посадовцю автомобіль вартістю 126 641, 50 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Горохівська чиновниця перед виходом на пенсію вкрала 120 тисяч
19 червень, 2012, 14:13
Дві ДТП – дві смерті
19 червень, 2012, 13:53