У Луцьку покращать якість надання паліативної допомоги

У Луцьку покращать якість надання паліативної допомоги
Людям із невиліковними хворобами будуть надавати паліативну допомогу, яку профінансують коштами з міського бюджету та благодійного фонду.

6 травня на засіданні виконкому підтримали проект рішення програми розвитку паліативної допомоги. В. о. начальника управління здоров’я Микола Якимчук сказав, що зараз відбувається тенденція старіння нації. Так, в Луцьку людей віком від 70 років більше 15 тисяч.

Тому, за словами Якимчука, покращення якості медицини, та й удосконалення надання паліативної допомоги необхідне.

«Потрібно потурбуватись про максимальну якість життя для людей з невиліковними хворобами. Тому ця програма забезпечить доступність, якість паліативної допомоги хворим лучанам», - сказав Микола Якимчук.

За словами Якимчука, фінансування буде надавати благодійний фонд «Стопрак» і частково з міського бюджету. Проте, член виконкому Михайло Щур сказав, що потрібно ясніше сказати про фінансування цього проекту.

«Я підтримую цей проект, але ми повинні розуміти, який відсоток фінансування буде з міського бюджету», - сказав Михайло Щур.

Президент благодійного фонду «Стопрак» Марія Адамчук сказала, що фонд буде активно фінансувати цю програму, але й розраховують на гроші з міського бюджету, тому закликала підтримати цей проект, щоб допомагати людям з невиліковними хворобами.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку покращать якість надання паліативної допомоги
06 травень, 2015, 10:06