Пійманих на хабарі міліціонерів виправдав суддя, який і сам не без гріха

Пійманих на хабарі міліціонерів виправдав суддя, який і сам не без гріха
На Волині люди обурюються вибірковому правосуддю! Міліцейські начальники коять злочини, а судді їх виправдовують!

На Волині пійманих на гарячому міліціонерів, які отримали хабар, Феміда розсудила по різному. Начальника Ратнівського райвідділу міліції було повністю виправдано, засудивши на шість років лише його заступника. Таке рішення збентежило людей, оскільки правоохоронці діяли спільно. Майже півтори тисячі доларів, які взяли з місцевого підприємця, поділили між собою, - повідомляють журналісти fakty.ictv.ua.

Сума неправомірної вигоди становила 100 доларів США за кожен мікроавтобус з товарами, а за легковий автомобіль – по 50 доларів.
На гарячому міліціонерів піймали ще торік у серпні. Після затримання заступника райвідділу міліції одразу звільнили. Його керівника суд відсторонив від роботи лише на два місяці. Андрій Деркач досі очолює райвідділ міліції.

Чинити правосуддя взявся суддя Рожищенського суду Руслан Хитрик, який теж не без гріха. Нагадаємо, влітку заступник голови райсуду напідпитку в робочий час вчинив ДТП у центрі села Маяки. Криміналу в діях працівника Феміди не знайшли.
Але чому шість років за хабар суддя Хитрик дав лише одному міліціонеру, пояснює тим, що ґрунтовних доказів покарати іншого в слідства не вистачило.
«Деркача Андрія Анатолійовича я виправдав, оскільки органи досудового розслідування не довели той факт, що Деркач разом з Бандурою об’єднались єдиним планом з приводу вимагання в громадянина України Дейнеки грошових коштів за безперешкодне перевезення товару».
Головний міліціонер області Петро Шпига зізнається, що такі справи підривають авторитет правоохоронних органів. Шпига запевняє, що начальник Рожищенського райвідділку міліції буде звільнений з заманої посади після проведеного службового розслідування, якщо його заступник, буде притягнений до відповідальності.
Незадоволена таким вибірковим правосуддям і прокуратура Волині. Відомство подаватиме апеляцію, аби міліціонерів за хабар покарали однаково.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Начальника Ратнівського райвідділу міліції було повністю виправдано, засудивши на шість років лише його заступника." і " Шпига запевняє, що начальник Рожищенського райвідділку міліції буде звільнений з заманої посади після проведеного службового розслідування, якщо його заступник, буде притягнений до відповідальності." Питання: Працівників якого райвідділу було засуджено?
Відповісти
Засуджено було одного-заступника, район-Ратнівський.
Відповісти
Воно-воно! Торгує і податки державі не платить!
Відповісти
а куди дивиться ратнівський правий сектор(гурківський семенюк та інше). прикол - біля сбу і прокуратури торгують котрабасом.
Відповісти
це точно правда
Відповісти
ні це не той. Це ви про Бодю-баригу
Відповісти
Останні новини
Пійманих на хабарі міліціонерів виправдав суддя, який і сам не без гріха
07 травень, 2015, 13:15