Бійці АТО на фронті були вимушені їсти плазунів

Бійці АТО на фронті були вимушені їсти плазунів
Уряд переглянув норми харчування військових у зоні проведення АТО: збільшили для солдатів добову норму м'яса і твердого сиру, а хліба – зменшили на 50 грамів.

У списку, окрім готових до вживання перших страв, також є льодяники, кава, чай, вітаміни. І обов'язково – серветки. Втім, бійців такі зміни не надто потішили, повідомляє Телеканал 24.

Один з бійців розповів про досвід харчування різними плазунами, яких солдати просто «ловили і їли». За його словами, також доводилось їсти одну банку тушонки на чотирьох. Він відчув на собі, що таке армійський голод. Боєць розповів: було таке, що триденний запас харчів їли цілий місяць. І щодня – одне й те саме. Особливо приїлася армійська тушкованка.

«Коли ти її відкриваєш – викидаєш більше половини комбіжира, і залишається якесь м'ясо. Коли читаєш на тій банці, що то за м'ясо, якісь там ошметки, вироботка, шкіра, то ти розумієш, що ти вживаєш», — згадує боєць.

Нарікання бійців почули нарешті й урядовці. І вирішили урізноманітнити солдатське меню. До пайка додали сало, мед та питну воду. Трохи збільшили норму м'яса та урізали хліба.

Дієтолог Олег Швець змінами задоволений, адже у них враховано усі побажання лікарів.

М'ясо за документами насправді є цією злощасною тушкованкою, яка так набридла хлопцям на фронті. Як розповів волонтер Святослав, навіть покращений український пайок не витримує жодної критики.

«По натовському пайку там написано: один день вони їдять курятину, другий – свинину, третій – телятину, четвертий – індюшатину. У нас взагалі просто м'ясо. Навіть не написано, яке це має бути м'ясо», — констатував волонтер.

Завдяки волонтерам, від голоду хлопці вже точно не вмирають. А декому щастить і суп зварити, й навіть вареники.

Скільки коштуватиме державі одноденний оновлений пайок українського солдата у Міноборони поки не кажуть. Старий обходився у 50 гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ато
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...харчування солдат....видача посвідчень ато..і т.д. це питання сьоме....про яке держава забуває коли мобілізовують людину.....основне загребти в ато..щоб було кому за них воювати...
Відповісти
Останні новини
Бійці АТО на фронті були вимушені їсти плазунів
08 травень, 2015, 09:19