У Володимир-Волинському районі стартували патріотичні змагання. ФОТО

У Володимир-Волинському районі стартували патріотичні змагання. ФОТО
7 травня у Володимир-Волинському районі розпочалися патріотичні військово-практичні змагання «Юний патріот», мета яких - закласти в серця сучасної молоді любов до держави, в якій вони народилися та живуть.

Про це повідомляє БУГ.

142 учасники, 14 команд прибули на перші змагання, організовані з ініціативи районної ради та районного управління освіти. Творчий натхненник події – голова ради Андрій Оніщук.

Сьогодні чиновник не у краватці та не в кріслі керівника. Він – у берцах та камуфляжі серед молоді району. Залучені до масштабного зльоту і освітяни міста Володимира-Волинського, сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, громадські організації. До складу суддівської колегії включені учасники АТО.

Як зазначив Андрій Оніщук, участь у змаганнях людей, які практично бачили реалії сучасної війни, дає можливість внести інноваційні моменти у етапи змагань. «Сьогодні в естафетах учасники команд долатимуть і спортивні, і військові етапи. Учні поділені на команди.

В перший день учасники долатимуть туристичний маршрут (який, до речі, не малий – близько 3 км), інші – знаходитимуться на естафеті, третя група знайомитиметься зі стрілецькою зброєю, проходитиме саперну підготовку. А потім – команди змінять одна одну на маршрутах. Сьогодні усі повинні ознайомитися та на практичному тренуванні пройти те, що завтра долатимуть вже на результат», – сказав голова райради, який є членом оргкомітету.

Команди були повідомлені про умови участі та форму змагань ще два місяці тому. Час підготуватися мали усі. «Ми перенесли змагання через погодні умови з 28-го квітня на 7-ме травня через погодні умови. Сьогодні, дякувати Богу, дітей дощем не поливає. тому ночівля у наметах не стане небезпекою для їхнього здоров’я», – каже голова оргкомітету, начальник районного управління освіти Алла Мельник.

«Трішки із заздрістю дивлюся на цей зліт, згадую в юнацтві свої туристичні зльоти, походи. А у вечері – гітара, вогнище, спів…», – ділиться враженнями турист із 40-річним стажем та начальник міського управління освіти Дмитро Здіховський.

Гості з Іваничівського району ділилися досвідом, оскільки вони подібні змагання проводять уже 19 років поспіль.

Розклалася польова кухня. У рамках змагань пройде конкурс кашоварів. А ще – фестиваль патріотичної пісні, увечері, біля вогнища – танці для всіх. 8-го травня – день серйозний. Учасники прикладуть максимум зусиль, аби у свої навчальні заклади привезти грамоти та кубки переможців.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А яке відношення до патріотизму мають комуняка Селецький і регіонал Ваня Омельчук? Андрійко , ти що в блуд пішов? Комуняки в Оніщука дають патріотичні настанови! П.......!
Відповісти
Вони прийшли перевиховуватись . Помилки можна виправляти у будь-якому віці.
Відповісти
Яке моральне право мають старі кагебісти чіпляти собі до серця червоний мак? Оніщуче, ти дружиш з головою? Ще б Ганьку-комунячку з собою взяли!!!
Відповісти
Останні новини
У Володимир-Волинському районі стартували патріотичні змагання. ФОТО
08 травень, 2015, 09:49