Депутат змушував порушника працювати рабом

Депутат змушував порушника працювати рабом
Горохівський депутат, контролюючи відбуття покарання порушником, використовував його роботу в своєму підсобному господарстві.

Про це повідомляють в прокуратурі Волинської області.

Постановою Горохівського районного суду за вчинення адміністративного корупційного правопорушення притягнуто депутата однієї із селищних рад Горохівського району.

Як розповів начальник відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури області Володимир Заплотинський, цей обранець селищної громади, виконуючи розпорядження селищного голови, контролював відбуття засудженим покарання у вигляді громадських робіт. При цьому він незаконно звільнив порушника від відбуття такого покарання і зробив це з корисливих міркувань, бо за таку послугу засуджений безкоштовно виконував роботи у підсобному господарстві цього представника місцевого самоврядування.

Поступаючи так, селищний депутат порушив обмеження щодо використання службового становища з одержанням за це неправомірної вигоди, які передбачені ст.6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

За корупційну оборудку на депутата накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень з конфіскацією неправомірної вигоди. Штраф він уже сплатив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Горохів рулить!
Відповісти
Останні новини
Депутат змушував порушника працювати рабом
20 червень, 2012, 14:10