Мітингувальники зірвали церковне богослужіння

Мітингувальники зірвали церковне богослужіння
На Волині група протестуючих осіб зірвала недільне богослужіння у соборі Різдва Христового Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Про це повідомляє християнський портал Кіріос.

У неділю 17 червня у місті Володимир-Волинський прихильники одного із священників собору Різдва Христового, о. Євгена Рябця, закрили доступ до храму на вранішню службу, що мала відбутися о 7 годині. Вони завісили прапором України двері до храму. Достеменно відомо що прапор вішали Матусевич Микола Володимирович (депутат міської ради) та Оніщук Андрій Юрійович, обидва однопартійці о. Євгена Рябця за ВО «Батьківщина».
Протестувальники, яких від сили було 10 осіб, настійливо вимагали призначити о. Є. Рябця настоятелем храму (зараз настоятелем храму є владика УПЦ КП Михаїл). Варто зауважити, що жодного дозволу на проведення мітингу під стінами собору зі сторони міської ради не надавалося.
Для забезпечення порядку на місце прибули працівники МВС, проте до сутичок діло не дійшло, і ранішнє богослужіння було перенесено до жіночого монастиря Різдва Христового.

В управлінні Волинської єпархії УПЦ КП нічого не знали про таку «акцію», повідомив християнському порталу КІРІОС єпархіальний канцлер о. Микола, назвавши самовільне блокування храму нехристиянським вчинком.
За даними місцевих жителів, прихильники о. Євгена Рябця, починаючи з січня 2012 року, вимагали у владики Волинської єпархії УПЦ КП Михаїла зняти з парафії всіх священників окрім о. Юрія Пилипця та о. Євгена Рябця. Потім прохання було змінено на те, щоб залишити тільки о. Євгена Рябця та о. Миколая Удуда, який розбудовував храм з моменту заснування парафії, проте митрополит Волинської єпархії УПЦ КП Михаїл не задовольнив ці вимоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква, УПЦ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
голова міської і районної організації "Батьківщини" блокували вхід до церкви в інтересах свого однопартійця.
це слід розуміти, шо піп партєйний чи церква стає партєйною?
шо тама грицюк скаже з цього приводу?
Відповісти
Позор нашим попам,таке вичверяти один одного виживати,бо хтось когось хоче вперти на чиєсь місце,де ж таке є написане!!!!???А я за народ!Ё!!!
Відповісти
о.Євген Рябець позапартійний ! Скільки можна обманювати людей ? Ця стаття повна брехня!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Кількість пунктуаційних знаків у ваших повідомленнях говорить про вас дуже багато
Відповісти
Розбудували церкву прихожани а не о. Микола !!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Мітингувальники зірвали церковне богослужіння
20 червень, 2012, 14:36