Передумали встановлювати пам’ятник воякам УПА

Передумали встановлювати пам’ятник воякам УПА
У Ковелі спорудження пам’ятника загиблим воякам ОУН-УПА «Борцям за волю України» відклали, натомість продовживши конкурс на кращий ескіз об’ємно-просторової ідеї, і тепер заговорили про встановлення пам’ятного знака.

Про це повідомляє Про Ковель.

Нагадаємо, що в середині березня нинішнього року скульптор, член національної спілки художників України Валентин Данилюк вже продемонстрував широкому загалу ескіз пам’ятника, який, як тоді переконували, отримав найбільше схвальних відгуків і був визнаний таким, що переміг у конкурсі.

Під час цієї презентації був присутній і заступник міського голови Ігор Прокопів, який також позитивно відгукувався про роботу Валентина Данилюка та Анатолія Семенюка – автора віршований рядків, які, за задумом художника, мали бути викарбувані на стелі. Її висота – 6 метрів.

Однак з часом вже готовий ескіз відсунули, мотивуючи своє рішення тим, що він виявився занадто масштабний.

Тепер у мерії заговорили про пам’ятний знак. Головний архітектор міста Людмила Мурай зауважила, що конкурс на кращий ескіз пам’ятного знака ще триває, але наразі з усіх представлених проектів вибрати кращий поки що не вдається.

Також вона зазначила, що місце для встановлення пам’ятного знака скоріше за все залишиться попереднє, тобто навпроти кафе «Казка». У 1997 році за участі політичних сил та громадських організацій там вдалося встановити тимчасово пам’ятний знак.

За словами Людмили Мурай, вже наступного тижня кращі роботи з тих, що надійшли, будуть направлені на розгляд обласної художньої ради, де й визначиться переможець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Передумали встановлювати пам’ятник воякам УПА
20 червень, 2012, 15:24