Лікар-психіатр постачав товар наркоторговцю

Лікар-психіатр постачав товар наркоторговцю
На Волині викрили злочинну схему незаконного обігу психотропних лікарських препаратів.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України у Волинській області.

30-річний житель одного з райцентрів Волинської області, котрий раніше вже мав проблеми із законом, збував серед молоді сильнодіючі лікарські препарати.

У травні 2012 року він закупив препарати «Сонат» та «Сібазон» на суму 1670 гривень.

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області з'ясували, що джерелом постачання товару наркоторговця був 32-річний лікар-психіатр центральної районної лікарні.

Працівники ВБНОН та співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю зібрали матеріали відносно медичного працівника, який порушив свої повноваження.

«Було встановлено, що лікар-психіатр виписував і на ім’я наркозалежного, і на ім’я інших жителів району, які й гадки про це не мали, рецепти суворої звітності на психотропні, сильнодіючі лікарські засоби «Сонат» та «Сібазон». За це лікар отримував грошову винагороду – 100-150 гривень. Підозрюваний же затверджував ці рецепти в адміністрації лікарні, а потім без проблем купував препарати в аптеці. Потім, звісно, збував їх молоді на території Волинської області», – розповів старший оперуповноважений ВБНОН УМВС України у Волинській області майор міліції Віктор Наливайко.

Наразі наркоторговець перебуває у ізоляторі тимчасового тримання райвідділу міліції.

Проти нього порушили кримінальну справу за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 318 (Незаконне виготовлення, підроблення, використання чи збут підроблених документів на отримання наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів), ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) КК України.

Лікар-психіатр відповість перед законом за злочин, передбачений ст. 319 (Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин) КК України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.