Волинська обласна рада просить у Києва грошей на обвалений будинок

Волинська обласна рада просить у Києва грошей на обвалений будинок
Волинська обласна рада вирішила звернутися до Президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо виділення коштів з державного бюджету для ліквідації наслідків обвалу на Рівненській,109.

Текст звернення прийняли 21 червня на сесії обласної ради.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що перше заключення зобов'язує міську владу зробити укріплення. Кінцеве рішення ще буде прийматися. За словами голови ОДА, обіцяють його на 5-6 липня.

«Маючи це рішення, я можу апелювати до уряду. Не маючи рішення, ні я ні Азаров не може прийняти рішення про подальшу долю будинку. Заключення буде служити базою для подальших дій», - заявив Клімчук.

Губернатор повідомив, що обвал визнали надзвичайною подією регіонального масштабу. Рішення підписав міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

Прокурор області Андрій Парака розповів, що над випадком працюють одночасно 10-15 слідчих. Допитано більше 50 свідків та постраждалих. Документи всі вилучені і перевіряються.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що перебування людей у готелі «Світязь» коштує 10-15 тисяч гривень за день. За його словами, з міського бюджету виділили 190 тисяч на проживання та харчування потерпілих. Фонд Ігоря Палиці дав більше 200 тисяч гривень Ще 99 тисяч перерахували лучани.

Постраждала з 10 квартири на Рівненській, 109 Наталія Климко вважає, що «порушення в будівництві, які видно неозброєним оком, не викладено в заключенні».

Вказані марки цементу цегли, але не вказано, що має бути за нормами. Вони заявила, що мешканці будинку повернуться тільки тоді, коли експерти і представники влади дадуть гарантії, що будинок простоїть 50 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська обласна рада просить у Києва грошей на обвалений будинок
21 червень, 2012, 12:47