Лучанам показали шаблю, яку зробили 153 роки тому. ФОТО

Лучанам показали шаблю, яку зробили 153 роки тому. ФОТО
ГО «Луцьке Стрілецьке Братство» демонстрували на території аеропорту села Крупа історичну та сучасну зброю.

24 травня на території недіючого аеропорту в селі Крупа (Луцький район) всі, хто прийшов подивитись автоперегони, могли також поглянути на зброю, яку демонстрували козаки з громадської організації «Луцьке Стрілецьке Братство».

«Для тих, хто цікавиться зброєю ми можемо показати кулі, які використовувались свого часу в різні роки та в різних видах зброї. Це своєрідна еволюція куль від старої, круглої до сучасних, нарізних, які зараз перебувають на озброєнні. Також є й найстаріша в колекції шабля зроблена 1862 року - це кавалерійська шабля. В колекції є і сучасні шаблі, які зробили 15 років тому», -розповідає учасник «Луцького Стрілецького Братства» козак Микола.

Також, за словами Миколи, вони постійно на різноманітних заходах демонструють різні види зброї як сучасні автомати чи снаряди, так і старі шаблі чи гармати. Різна вікова категорія людей по різному виявляє зацікавленість до зброї. Наприклад, дітвора більше цікавиться сучасною зброєю, а старші люди більше питають за історичне озброєння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ряжені
Відповісти
Слухайте "педики", може й ви ряжені! Когось напевно "жаба давить" або знову під замовлення коменти пишете!То як кажуть козаки"Вкусіть себе за д...у!
Відповісти