Лучанин розповів про те, яку роль відіграють костюми в автогонках.ФОТО

Лучанин розповів про те, яку роль відіграють костюми в автогонках.ФОТО
В рамках дрег-рейсінгу на території аеропорту в селі Крупа продавали костюми для автогонок.

24 травня на території аеропорту в селі Крупа, що неподалік Луцька, відбувались змагання з дрег-рейсінгу, на які прийшов подивитись і майстер спорту по мотокросу 58-річний Юрій Сиверин.

«Як на мене автокрос видовищніший, бо там є боротьба. Коли в заїзді стартують 15 людей в шахматному порядку тоді дійсно є на що подивитись. В сьогоднішніх змаганнях майстерність не вирішує майже нічого, тут швидше змагання-гонка інженерів, тих, хто готує техніку, а пілот не грає такої важливої ролі, як наприклад, в автокросі», - поділився своєю точкою зору Юрій Северин.

Як досвідчений автопілот, Юрій розповів багато цікавих фактів про автоспорт. Також він привіз сюди костюми для автогонок, які можна було в нього придбати. Серед костюмів був і комбінезон, в якому Юрій здобув не одну перемогу.

«Мені не жаль продавати костюм, адже це всього-на всього одяг. Такого типу одіж має свій термін придатності. На такі костюми повинна бути відповідна омологація і якщо вона з терміном на 5 років, то його використовувати в санкціонованих автогонках на шостий рік заборонено. Ця ж омологація може бути на шолом, автоботи і навіть рукавиці пілота», - говорить Юрій.

Юрій Сиверин розповідає, що якісний костюм грає велику роль, адже може вберегти пілота навіть від нещасних випадків. Справа в тому, що такі костюми роблять в Італії з матеріалу, який називається номекс. Саме завдяки номексу костюм деякий час не загоряється і пілот має 15 секунд, щоб покинути автомобіль. Також комбінезони для автогонок мають погони, які витримують масу тіла людини, тому завдяки цим погонам водія можна витягнути з авто, яке горить.

Також Юрій поділився спогадами про те, що коли він вперше взяв участь в мотокросі, то це завершилося поразкою адже «приніс мотоцикл в руках». Проте для Юрія це не було перепоною і він вважає, що справжнього спортсмена поразки не зупиняють, а якщо в нього й опустилися руки, то це не спортсмен.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанин розповів про те, яку роль відіграють костюми в автогонках.ФОТО
25 травень, 2015, 06:24