Лучани обмінюють знання на волонтерську роботу

Лучани обмінюють знання на волонтерську роботу
Вчитися ніколи не пізно. Для цього лиш необхідне бажання, впевнені активісти, які започаткували проект «Мовне волонтерство».

Проект організовано спільними зусиллями «Української софтверної компанії» та ВОГО «Фундація розвитку громад». Він дає лучанам та жителям міста чудовий шанс наздогнати втрачені можливості - вивчити англійську мову та долучитися до допомоги воїнам АТО. "Ми обмінюємо знання на волонтерську роботу", пишуть на сайті організатори.

Справа у тому, що курси є абсолютно безкоштовними, однак учасники роблять благодійні пожертви, що спрямовані на допомогу волинським солдатам. Мова йде не лише про гроші, а й одяг, взуття, продукти, військове обладнання, медикаменти, засоби особистої гігієни тощо. Крім того, кожен учасник проекту може допомогти у організації й проведенні інших благодійних акцій й стати волонтером ВОГО "Фундація розвитку громад".

Проект стартував в березні цього року. Лише за перші тижні набору було опрацьовано більше 600 заявок на участь. Звичайно організатори не змогли справитися із таким напливом. Тож було прийнято рішення розпочати навчання у декілька хвиль.

Наразі ряд груп уже закінчили навчання. Тож з 1 червня буде опрацьовуватися існуюча база бажаючих та формуватимуться нові групи. Якщо ви записалися на участь у проекті, однак так і не почали займатися, не переживайте, найближчим часом з вами зв’яжуться й запросять на вступну лекцію, пишуть організатори. На ній буде запропоновано пройти тестове завдання для визначення рівня знань (початковий, середній, високий), за яким й формуватимуться групи.

Після закінчення курсу з вивчення мови усім учасникам видається відповідний сертифікат, а також пам'ятка з переліком необхідних солдатам речей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.