Командир «Світязя» очолив нову патрульну поліцію Києва

Командир «Світязя» очолив нову патрульну поліцію Києва
Командир "Світязя" Олександр Фацевич очолив нову патрульну поліцію Києва.

Відповідний наказ про призначення на цю посаду бойового офіцера Олександра Фацевича підписав сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Дуже цьому радий - радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!", - написав на своїй сторінці міністр.

Довідка: Фацевич Олександр, 1987 року народження.

У минулому професійний військовий. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ - більше 9 років служив у ЗСУ у десанті.

Після закінчення військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині.

Одружений, має 5-річну доньку.

Коли в МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр без роздумів погодився очолити роту патрульної служби спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року.

Олександр Фацевич відбирав бійців за трьома критеріями: хороша фізична підготовка, служба в армії і готовність захищати Батьківщину.

12 серпня 2014 бійці «Світязя» прийняли присягу на вірність народу України. 14 серпня 2014 спецпідрозділ «Світязь» було направлено в зону АТО.

Перше бойове хрещення рота «Світязь» брала участь у боях під Іловайськом.

У грудні 2014 бійці «Світязя» під командуванням Олександра Фацевича були направлені під Вуглегірськ. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні «Світязь» тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ЗСУ - без втрат, виносячи поранених і зброю.

Капітану Олександру Фацевичу було присвоєно спеціальне звання майор, я мав честь тоді вручити Олександру нагороду - іменний пістолет.

За мужність і героїзм, проявлені в ході антитерористичної операції в січні 2015 в ході оборони міста Вуглегірськ майор міліції Олександр Фацевич Указом Президента України нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

"Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів - комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність - це все проявилося в найскладніших ситуаціях", - так Аваков характеризує волинянина.

"На початку лютого, коли я зустрічав «Світязь» Фацевича після боїв під Вуглегорськом - я написав кілька рядків у фейсбуці:

«Вони, Світязі - були в Іловайську, пройшли Дебальцеве і Вуглегірськ. Вижили, зміцнілі! Навчилися воювати. Молодці!", - додає Аваков.

"Ви питаєте, яка буде міліція після Реформи і хто в ній буде працювати? ЦІ хлопці перед вами! Новий глава нового поліцейського патруля Києва - перед вами! В добрий час!!!", - підсумував міністр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пишаємося! Нехай щастить!
Відповісти
Достойний, молодець
Відповісти
не знайшли достойника? Його там і не шукали!
Відповісти
З Богом синку! Має з когось в цій державі порядок начинатись. Важко на душі коли дивишся новини ,а там всі продажні... ,а наші сини гинуть за чиїсь гроші...
Відповісти
Пишаюсь,що він з Волині. Хай береже його Господь.
Відповісти
Саня, ну на..й, їдемо у Вуглегірськ! Нам тут не подобається...
Відповісти
вже всі пішли на Вуглегірськ, де ж ти вчора був, відважний наш ?
Відповісти
та лежав в лісополосі!
Відповісти
Останні новини
Командир «Світязя» очолив нову патрульну поліцію Києва
11 червень, 2015, 23:06