Лучани стурбовані аварійним станом будинку на вулиці Привокзальній

Лучани стурбовані аварійним станом будинку на вулиці Привокзальній
Мешканці будинку на вулиці Привокзальній, 13а уже неодноразово виявляли бажання, аби цей будинок передали у міську комунальну власність. Вони звинувачують нинішніх власників у доведенні будинку до критичного стану.

Під час засідання виконавчого комітету розглядалося питання про врегулювання критичної ситуації із будинком на вулиці Привокзальній, 13а, повідомляє сайт Луцької міської ради. Нині це гуртожиток, який знаходиться на балансі швейної фабрики.

Депутат міської ради Андрій Осіпов, виступаючи перед членами виконкому, наголосив, що пропонується провести громадські слухання за участю представника власника гуртожитку, мешканців та міської влади, аби напрацювати шляхи виходу з ситуації. Він зазначив, що будинок на Привокзальній, 13а знаходиться у незадовільному стані.

За його словами, власники приміщення не хочуть витрачати кошти на його ремонт, але й передавати у міську комунальну власність теж не хочуть. Андрій Осіпов переконаний, що необхідно передати гуртожиток у комунальну власність міста, аби люди могли приватизувати своє житло. Він зауважив, що люди планують створити ОСББ і самі опікуватися своїм будинком.

У свою чергу, депутат Ігор Поліщук розповів детальніше про технічний стан будинку. Він зазначив, що “НДІпроектреконструкція” провело обстеження і надало технічні висновки. Згідно з ними, будівля потребує проведення серйозних ремонтних робіт.

Звернулися до членів виконкому й представники мешканців будинку Валентина Власевич та Лариса Шевчук. Вони нарікали на незадовільний стан будинку і не бажання власників приміщення утримувати їх у належному стані, просили посприяти у розв'язанні їхньої проблеми.

Виступила перед присутніми й заступник міського голови Лариса Соколовська, яка зазначила, що мешканці будинку перебувають у складній ситуації. За її словами, міська влада готова прийняти гуртожиток у комунальну власність і дати можливість приватизувати людям житло, у якому вони проживають уже десятки років. Проте, є проблема із небажанням акціонерів швейної фабрики, які є власниками цієї нерухомості, зробити крок на зустріч людям.

Проте, у членів виконкому виникло кілька правок до проекту рішення. Так, заступники міського голови Лариса Соколовська та Юрій Вербич запропонували визнати незадовільним стан будинку на вулиці Привокзальній, 13а, а не аварійним, бо в останньому випадку необхідно буде відселяти людей.

Також Лариса Соколовська запропонувала доручити департаменту ЖКГ підготувати проект рішення на сесію міської ради про надання згоди на прийняття у комунальну власність будинку на вулиці Привокзальній, 13а.

Крім того, пропонувалося зобов'язати власників будівлі негайно провести ремонтні роботи навісів над входами у під'їзди та виконати всі рекомендації надані “НДІпроектреконструкція”.

Зрештою, члени виконкому підтримали запропонований проект рішення із озвученими змінами.

Також цим документом вирішено провести збори громадян 26 червня 2015 року о 18:00 в дворі будинку за адресою: м. Луцьк, вул. Привокзальна, 13а.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голєва, давай досвіданья
Відповісти
недооцінювати пані Оленку.
Відповісти
Останні новини
Лучани стурбовані аварійним станом будинку на вулиці Привокзальній
17 червень, 2015, 17:24