Топ-10 країн, які видають українцям найбільше шенгенських віз

Топ-10 країн, які видають українцям найбільше шенгенських віз
Рейтинг найбільш дружелюбних до українців країн.

Напередодні літніх відпусток журнал "Фокус" склав рейтинг лояльності посольств шенгенської зони для українців.

Перше місце рейтингу посіла Словенія, де мультивізи видають всім підряд, щоб туристи могли відвідати сусідню Хорватію, яка не входить до країн Шенгенської угоди. Зокрема, минулого року посольство видало українцям 94% мультивіз. Водночас сподіватися на отримання довгострокових віз не варто, натомість у Словенії один із найменших відсотків відмов на короткострокові візи. Сервісний збір візового центру – 580 гривень.

На другому місці розташувалася Естонія, у посольстві якої один із найбільших відсотків виданих українцям мультивіз, а також немає черг. Водночас улітку консульство приймає візи лише в студентів та пенсіонерів, решта ж має подавати документи у візовому центрі. Сервісний збір – 300 гривень.

Третє місце топу заслужено отримала Латвія, яка за 2014 рік мала лише 0,2% відмов, адже у них лояльні вимоги до пакету документів. До того ж у цій країні достатньо легко зробити посвідку на проживання бізнесменам та інвесторам. Сервісний збір – 400 гривень.

Неочікувано четверте місце обійняла Португалія, до якої туристи звертаються дуже рідко. Країна не має візового центру, а от у посольстві майже немає черг, дуже лояльні вимоги до документів і один із найнижчих рівнів відмов.

П'яте місце рейтингу виборола Австрія, яка також славиться своєю невисокою долею відмов. Водночас туристам, які останні три роки не отримували шенгенських віз, необхідно пройти співбесіду у посольстві. Сервісний збір – 615 гривень.

Посольство Литви, незважаючи на те, що кілька років тому було одним із найменш проблемних, посіло лише 6 місце, адже якість надання послуг знизилася. Зокрема, електронний запис на подачу документів не працює, а слухавку ніхто не бере. Проте це не заважало візовому центру мати один із найвищих відсотків видачі мультивіз (82%). Сервісний збір становить 450 гривень.

На сьомому місці рейтингу опинилась Словаччина, де останнім часом ввели дуже жорсткі вимоги. Зокрема, за словами туристів, потрібно повністю сплатити за готель і надати підтвердження про переказ грошей із печаткою. Якщо ж готель не має печатки, його власник повинен завірити свій підпис нотаріально, а також надати копії документів про ведення бізнесу. Проте навіть у випадку підтвердження оплати у видачі візи можуть відмовити через "недостатньо дорогий" готель. Сервісний збір - 250 гривень.

Також лояльно ставляться до українців у Данії, яка посіла восьме місце топу. Проте очікувати на подачу документів доведеться аж 48 днів. До того ж данці дуже рекомендують бронювати акредитовані їхнім МЗС готелі. Що це дає – незрозуміло, загалом таких готелів близько 20. Сервісний збір візового центру становить – 630 гривень.

На передостаннє місце вийшла Швейцарія, яку цікавлять передусім українські бізнесмени. Наприклад, у візовому центрі навіть пропонують пакет "супер-преміум", до якого окрім VIP-відпочинку з напоями та солодощами входить дозвіл на подачу документів разом із особистим охоронцем. Сервісний збір – 535 гривень.

Завершує рейтинг Голландія, консульство якої є лідером як з кількості мультивіз (68%), так і з відмов (4,3%). Також у неї високі вимоги до резервації готелю – окрім повної оплати також заявник має надати лист-підтвердження, вказавши кілька цифр кредитної карти, з якої надходили гроші. Візовий центр візьме за послуги 560 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не Голландія, а Нідерланди, мудрагелі...
Відповісти
Нічо не поняв україна це европа, парашенко казав разом з яйценюком, шо з першого січня всім шегени подають, нас тіпа надурили, чи то шо???
Відповісти