Водіїв зобов’яжуть їздити з увімкненими фарами цілодобово

Водіїв зобов’яжуть їздити з увімкненими фарами цілодобово
У нових правилах дорожнього руху з’явиться вимога 7 місяців на рік цілодобово їздити з увімкненими фарами – з 1 жовтня по 1 травня.

Про це пише Дзеркало тижня з посиланням на «Сегодня».

Штраф за невиконання згаданої вимоги пропонують ввести у розмірі 340-425 гривень.

Кабмін за ініціативою ДАІ підготував зміни до правил дорожнього руху. Проект вже пройшов стадію громадського обговорення, і зараз до нього вносяться фінальні поправки.

Також пропонують ввести підстави для додаткових обмежень швидкості. Поруч зі знаком, що обмежує швидкість, повинен бути знак, що пояснює, чому треба їхати повільніше (наприклад, попереду дорожні роботи, пішохідний перехід, школа).

Тимчасові обмеження пропонують вводити не тільки при дорожніх роботах, а й у місцях проведення масових або спеціальних заходів (мітинги, навчання) і при стихійних лихах.

Постійні обмеження також потрібні, вважають розробники правил, на небезпечних ділянках доріг і вулиць (круті повороти, обмежена видимість, звуження дороги); перед пішохідними переходами; перед стаціонарними постами ДАІ; на ділянках доріг біля шкіл, дитсадків, дитячих оздоровчих таборів.

Також пропонується перед знаком «Контроль», що забороняє проїзд без зупинки (перед постом ДАІ, прикордонної служби, митниці, пунктом оплати на платних дорогах тощо) завчасно встановлювати кілька знаків, що обмежують швидкість (наприклад 90 км/год, через 100 метрів – 70 км/год тощо). Зараз таких знаків немає.

У прес-службі управління ДАІ МВС повідомили, що зараз обробляються зауваження до проекту і можливі зміни. Наприклад, скоротять період їзди з увімкненими фарами – до 1 квітня, а не до 1 травня.

Також у ДАІ обіцяють спочатку не штрафувати, а тільки попереджати за вимкнені удень фари.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора
Відповісти
давним давним давно!
Відповісти
Уже ездили, шо, памагло?
Ну мы жене финляндия!
Відповісти
Останні новини
Водіїв зобов’яжуть їздити з увімкненими фарами цілодобово
26 червень, 2012, 16:04