Держава хоче забрати у підприємства дитячий табір на Світязі

Держава хоче забрати у підприємства дитячий табір на Світязі
Колишній дитячий оздоровчий табір «Салют», що в урочищі Гушово Світязької сільської ради у Шацькому районі, прокуратура хоче повернути у державне володіння.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурор Нововолинська заявив позов в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до закритого акціонерного товариства «Салют» щодо витребування із незаконного володіння та повернення табору у державну власність.

Прокурорська перевірка встановила, що цей табір із 1982 року перебував на балансі «Нововолинської бавовнопрядильної державної фабрики».

У 1994 році розпочався процес корпоратизації фабрики і її, згідно з наказом державного комітету з легкої та текстильної промисловості, перетворили у Відкрите акціонерне товариство «Нововолинська бавовнопрядильна фабрика «Нотекс».

Нерухоме ж майно дитячого табору «Салют» ВАТ «Нотекс» не передавалося і не увійшло до статутного капіталу цього товариства.

Однак 30 листопада 2001 року рішенням виконкому Світязької сільської ради, прийнятим на підставі документів, які не підтверджують перебування майна дитячого табору на балансі ВАТ «Нотекс», було безпідставно оформлено право власності ВАТ на майно цього дитячого табору.

У 2002 році ВАТ «Нотекс» незаконно внесло цілісний майновий комплекс дитячого табору як внесок до статутного фонду при створенні ЗАТ «Салют».

Наразі дитячий заклад «Салют» не використовується для оздоровлення та відпочинку дітей.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 25 червня порушено провадження у справі за позовом прокурора міста Нововолинська та призначено її до розгляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже хтось хоче купити за 1 копійку в держави.Хто як не ВІН?
Відповісти
Під ширмою інтересів держави хтось хоче прихватизувати "Салют". Оце правова держава!!! А прокуратура яка "молодець" - у 2002 р. оформили право власності, а у 2012 р. "виявили" таке "порушення".
Відповісти
о я тоже вадим
Відповісти
Останні новини
Бик убив господаря
27 червень, 2012, 10:21
Держава хоче забрати у підприємства дитячий табір на Світязі
27 червень, 2012, 09:54