Київ та інші міста «озброяться» досвідом луцьких захисників тварин

Київ та інші міста «озброяться» досвідом луцьких захисників тварин
П’ять міст – Київ, Краматорськ, Бровари, Рівне та Львів – звернулись до Луцька з проханням провести навчальний семінар щодо вирішення проблем зменшення чисельності безпритульних тварин гуманними методами в Україні.

«Щоб окремо не зустрічатись з кожним містом, ми вирішили зібратись і провести такий семінар», - розповіла директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук.

Гостей семінару зустрів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

«Ми для себе в місті зробили так, що мирно співіснуємо з тваринами. Це є європейський шлях», - сказав він.

Посадовець також зазначив, що в адресу Луцької міськради та «Ласки» час від часу лунає критика, але це лише показник, що у місті щось роблять.

«Або хай подають конструктивні пропозиції, або хай не заважають», - додав він.

Нагадаємо, що під час минулої сесії Луцької міської ради депутати обурювались, що на паркан для собачого притулку виділили 400 тисяч гривень, хоч ці кошти можна було надати на інші напрямки.

Богдана Новарчук розповіла, що Луцьк є містом, яке одне з найкращих справляється з проблемою безпритульних тварин. Зокрема, з чотирьох тисяч бездомних чотирилапих у місті залишилось лише 779.

«Ми хочемо це далі втілювати, але не лише в Луцьку, але й по всій Україні. Якщо у Рівному будуть собаки, а з Луцька всіх забрати, вони все одно з Рівного перебіжать до нас», - сказала вона.

В програму семінару увійшли такі тематики: прилаштування тварин, створення комунального підприємства, місця для вигулу, відлов тварин, стерилізація та інші теми, які сприяють тому, щоб безпритульних чотирилапих не було в місті.

Під час семінару своїм досвідом та проблемами поділились і гості семінару. Захисник тварин з Рівного Марія Сидорчук хоче, щоб у її місті теж створили комунальне підприємство, яке буде «рятувати безпритульних тварин, а не знищувати їх».

«Хочеться, щоб людина могла приїхати і вибрати ту тваринку, яка їй подобається. По Інтернету це важко зробити, адже нема візуального контакту. Хочеться трохи окультурити наших людей, щоб вони не були зациклені тільки на породистих собаках, а й брали тих тварин, яких створила природа», - сказала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Крематорськ" це круто.
Відповісти
Що за паркан за 400000 тис. ? Куди йдуть гроші? Обалділи чи що ? В нас місто для людей чи собак?
Відповісти
Той паркан збудуйте і яковлева туда посадіть,невже не має куди подіти гроші, та завезіть в онкодиспансер хворим, або відайте в жеки, нехай людям криші поремонтують, то на це грошей немає, а на паркан гроші є - придурки!!!
Відповісти
Як завжди Новарчук марить. КП, куди звозять собак, і де їх вбивають, так званими гуманними методами, труять, голодом морять. Бачили люди, коли приїжджали без попередження в це гетто, як там містяться нещасні тварини. Собак морити голодом- це Новарчучким гуманний метод.
Відповісти
Хоч би узяли б на роботу нормальних лікарів, а то після стерелизации в притулку, особливо Денисом, до нас у ветлікарню привозять нещасним піддослідних собак, яких іноді ми рятуємо, а,на жаль, іноді ні. Навіть шов незрозуміло де зроблений. Умудряютя,навіть заразити чумою дорослих собак.
Відповісти
От де ви такі беретесь? Вам і статистику показують і реальний результат! Волонтери завжди потрібні- долучайтесь, підтримуйте
Відповісти
Люди ви взагалі відстали від цивілізованого світу, тварини на нашій з вами відповідальності! А ви не вмієте її на себе брати, і тільки критикувати беретесь, бо язиком то не руками. Посідали в своїх хатах і виписують тут, великі мудрагелі куда гроші тратити. Ідіть робіть шось, беріть хоч за шось відповідповідальність на себе. От вибори скоро то ви такі поважні підете голосувати за тих хто вам тим же язиком позадурює голови, а потім посідаєте і знов будете всіх критикувати, бо нічого самі не робите для того щоб щось помінялось.
Відповісти
Ганьба для новарчук,у Рівному вже існує притулок,як КП,а КИІВ був одним з перших міст Украіни,де було створено ПРИТУЛКИ за кошти іноземних волонтерів.Такі байки "про досвід"можна розповідати для яковлева та тих псевдо волонтерів у концтаборі на Мамсурова 9, приіхавши "добре намаханою" турком...
Відповісти
Останні новини
Київ та інші міста «озброяться» досвідом луцьких захисників тварин
02 липень, 2015, 13:43