Прокуратура не дозволяє закривати спортшколу

Прокуратура не дозволяє закривати спортшколу
Рішення ковельських депутатів про ліквідацію ДЮСШ управління освіти не відповідає вимогам Конституції України та чинним законам, вважають у прокуратурі.

Про це йдеться у поданому на розгляд 25-ої сесії Ковельської міської ради протесті Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи на згадане рішення представницького органу, інформує Телецентр «Ковель».

Нагадаємо, у Ковелі міська влада прийняла рішення про ліквідацію дитячо-юнацької спортивної школи управління освіти, натомість затвердивши нову структуру – «Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ім. Євгена Кондратовича», в якій з нового навчального року і зосередиться вся спортивно-масова робота зі школярами міста.

Тепер на сесії міськради розглядали протест Ковельського міжрайонного прокурора.

Очікувалась дискусія, адже в розданому проекті рішення йшлося про підтримку прокурорського протесту. А профільні депутатські комісії навпаки – рекомендували протест відхилити.

«Ми процес позашкільний не перервали. А з ціллю оптимізації прийняли юридичну особу, щоб менше коштів витрачалося на обслуговування цієї юридичної особи», – запевняє голова постійної депутатської комісії Роман Ляшук.

Рішення про ліквідацію ДЮСШ управління освіти жодним чином не обмежує право дітей на заняття спортом, – стверджують прихильники такої інтерпретації реформаторських зусиль міської влади.

По суті мова йде про об'єднання двох установ – освітянської та комплексної ДЮСШ ім.Євгена Кондратовича. Це, кажуть, дасть можливість навести лад з фінансуванням спортивно-масової роботи та покращить її якість.

«Наше місто не настільки велике для того, щоб мати декілька дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Це раз. По-друге, в цих школах займаються наші діти. І третій момент: стоїть питання, і я прихильник цього питання, щоб все-таки створити потужну комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу, яка мала би обєднати всіх бажаючих наших дітей», – зазначив начальник управління освіти, депутат міської ради Віктор Бичковський.

Слухати аргументи прокуратури депутати не стали.

«Згідно частини 2 статті 9 Закону України «Про позашкільну освіту» державна політика у сфері позашкільної освіти спрямована на збереження та розвиток мережі державних та комунальних позашкільних навчальних закладів без права їх перепрофілювання, пере впорядкування, злиття, закриття, передачі приміщень, техніки в оренду. Навпаки тенденція йде до розширення, до забезпечення дозвілля дітей», – розповіла заступник міжрайонного прокурора Наталія Ткачук.

Прокурорський протест сесія відхилила без обговорення. Однак, у прокуратурі стверджують: доводитимуть свою правоту в суді.

«Позиція наша однозначна: будемо звертатися до суду», – додала заступник прокурора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як «плавав» Ковель. ФОТО
30 червень, 2012, 11:57
Прокуратура не дозволяє закривати спортшколу
30 червень, 2012, 10:11