Мирний план Порошенка підтримують Олланд та Меркель

Мирний план Порошенка підтримують Олланд та Меркель
Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови підтримали прихильність Президента України Петра Порошенко мирному плану врегулюванню ситуації на Донбасі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільному комюніке лідерів трьох держав, оприлюдненому Єлисейським палацом.

«Президент Порошенко підтвердив свою прихильність досягненню деескалації навколо Широкиного, а також домовленості щодо відведення зброї калібром менше 100 мм. Він висловив свої пропозиції з цих двох питань, які були схвально прийняті президентом Олландом і канцлером Меркель», – йдеться у документі.

У Єлисейському палаці нагадали, що лідери трьох держав провели сьогодні увечері телефонні переговори, суть яких було зосереджено на ході виконання пакету заходів, прийнятих в Мінську у лютому. Олланд, Меркель та Порошенко погодилися з необхідністю активізації зусиль щодо всебічного дотримання режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, йдеться у спільному комюніке.

Крім того, президент Франції та канцлер Німеччини привітали Президента України із започаткованим процесом конституційної реформи. «Вона повинна привести до децентралізації України, відповідно до комплексу заходів мінських домовленостей з особливим акцентом на відображенні в проекті Конституції особливого статусу самоврядування окремих районів Донецької та Луганської областей», – йдеться у спільному комюніке.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.