«Луцькводоканал» подаватиме до суду на боржників

«Луцькводоканал» подаватиме до суду на боржників
Жителі обласного центру станом на 1 липня не сплатили КП «Луцькводоканал» майже шість мільйонів гривень за спожиту воду.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міської ради 22 липня.

Директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук зазначив, що загальна заборгованість його підприємству становить більше 12 мільйонів гривень. Боржниками є не тільки лучани, але і бюджетні установи.

«Луцькводоканал» активізував свою роботу із боржниками і налагодив тісну співпрацю з двома відділами Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції. Упродовж 6 місяців підприємство подало до Луцького міськрайоннго суду 364 заяви про видачу судових наказів щодо абонентів на загальну суму 1 мільйон 154 тисячі гривень.

«Ми зацікавлені, аби громадянин сплатив свій борг без судових тяганин. При наявності інформації про місце роботи боржника ми направляємо листа до керівника установи із проханням у сприянні погашення заборгованості підлеглого йому працівника. Ми також змушені співпрацювати із колекторською фірмою, якій передано для опрацювання 246 адрес боржників-фізичних осіб. Ми вже маємо результати. За час роботи колекторів заборгованість повністю погасили жителі чотирьох адрес», - мовив Корчук.

Наостанок керівник комунального підприємства зазначив, що на своєму офіційному сайті КП «Луцькводоканал» інформує своїх користувачів про найбільших боржників, формуючи «громадський осуд», тим самим нібито впливаючи на боржників.

Луцький міський голова Микола Романюк запропонував злісним боржникам відключити каналізацію. Аби ті, хто не сплачує за воду, відчули на собі її цінність.

«Я перепрошую, але ті боржники, яким ми відключимо каналізацію, сходивши два рази до туалету на третій раз побіжать до водоканалу і сплатять свій борг. Це, звичайно, не стосується людей із малозабезпечених сімей, багатодітних родин тощо», - мовив Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Історія даунів не вчить. Зараз саме це є НУ ДУЖЕ АКТУАЛЬНИМ, при відсутності доходів, пенсії без всяких індексацій, саме зараз потрібні ці провадження. Дурдом, а не міська рада, разом з головою.
Відповісти