Луцький зоопарк планували розширити ще за Кривицького. ФОТО

Луцький зоопарк планували розширити ще за Кривицького. ФОТО
Луцький зоопарк має серйозний шанс отримати європейські гроші на реконструкцію.

Про це розповів директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Володимир Гончаров.

За його словами, нині у зоопарку очікують результатів міжнародного конкурсу проектів. Якщо грант таки виграють, то в луцькому зоокуточку постане принаймні чотири нові об’єкти: ветеринарна лікарня зі стаціонаром, кількаярусний ведмежатник з басейном, а також нові домівки для левів та бізона.

«На це передбачено приблизно 2 мільйони 300 тисяч євро… Ці гроші будуть у 2013 році. Дай Бог. Нам обіцяли у 2011-му, потім у 2012-му, тепер у 2013-му», – каже він.

«Хто стане підрядником реконструкції хай вирішує управління капітального будівництва. Хай проводять конкурс, хай вирішують. Я не буду цим займатися. Мені вистачає своїх проблем, їх більше, ніж треба», – каже Гончаров.

Однак про розширення території зоопарку поки не йтиметься, впевнений він. Хоча дирекція зоопарку дуже на це розраховує, бо на 4,3 га тваринам затісно. Сьогодні ж у зоопарку утримується 156 звірів.

«Ще за мера Кривицького виділили 17 гектарів землі, виготовили проектно-кошторисну документацію, за неї було заплачено, на сесії міськради приймали рішення, виділили перші 2,4 мільйони гривень, а це на той час величезні гроші. А потім землю забрали. Я не знаю хто», – пригадує він.

Власними заробітками луцький зоопарк не може себе забезпечити: минулоріч з вхідних квитків заробили тільки 139 тисяч гривень, але за шість місяців цього року вже заробили 118 тисяч.

«Для функціонування зоопарку треба щороку не менше 800 тисяч гривень, до мільйона. Ми цього не отримуємо», – каже він.

Як пояснив заступник міського голови Луцька Василь Байцим, остаточних результатів варто очікувати вже у серпні.

«За останньою інформацією, цей проект рекомендований до фінансування. На ці кошти велика конкуренція. Треба злагоджена робота і міської влади, і депутатів міської ради, і обласної влади. Тепер у цій справі важливий лобізм з боку голови облдержадміністрації або його профільного заступника», – пояснив він.

Нагадаємо, міжнародна благодійна організація захисту тварин Vier Pfoten International (Four Paws, «Чотири лапи») заявила, що у луцькому зоопарку незаконно продали 4-місячне ведмежа Настю підприємцю, щоб використовувати тварину в якості фотомоделі для туристів.

Однак у луцькому зоопарку цю інформацію спростували.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький зоопарк планували розширити ще за Кривицького. ФОТО
04 липень, 2012, 10:16