Ведмежа з луцького зоопарку продали за 6 тисяч

Ведмежа з луцького зоопарку продали за 6 тисяч
Дирекцію луцького зоопарку дуже здивувала інформація про нібито незаконний продаж кількамісячного ведмежати у приватні руки.

Про це виданню ВолиньPost 3 липня повідомив директор звіринцю Володимир Гончаров.

Нагадаємо, міжнародна благодійна організація захисту тварин Vier Pfoten International (Four Paws, «Чотири лапи») заявила, що у луцькому зоопарку незаконно продали 4-місячне ведмежа Настю підприємцю, щоб використовувати тварину в якості фотомоделі для туристів.

За словами Володимира Гончарова, дівчинку-ведмежа з луцького зоопарку понад місяць тому дійсно продали у приватний зоопарк на Вінниччину за шість тисяч гривень.

«Але це не підприємець, як заявляють захисники тварин. Це директор вінницького приватного зоопарку Олександр Попович. Це нормальна практика. Все законно», – запевнив Володимир Гончаров.

Очільник луцького звіринцю здивований і обурений закидами захисників тварин, які заявляли, зокрема, що відлучати кількамісячне ведмежа від матері – дуже жорстоко, мовляв перебувати з матір’ю дитинча бурого ведмедя повинне близько двох років. Так само подив викликало й ім’я Настя, яким «грінпісівці» назвали тварину. Гончаров каже, що імені у ведмежати не було взагалі.

«Припустімо, що два роки не відлучаємо їх. Вони виростають, такі оболтуси. А що далі з ними робити? Їх ніхто не візьме. У дворічному віці ніхто ведмедя не забере на дресирування, від сили 5-місячних забирають», – каже Гончаров.

Не знає він і про те, хто знімав відео, на якому видно, як ведмежа відлучають від матері й готують до переїзду.

«Я не можу відповісти. Я здогадуюся, що це хтось зі своїх зробив цю передачу. Але неспійманий – не злодій… Міжнародній організації «Чотири лапи» головне, аби шуму побільше було», – каже він.

Зараз же у луцькому зоопарку мешкає чотири ведмеді: Машка, Мішка, Марта і Ванька. Останній потрапив сюди, заблукавши під Луцьком у березні минулого року.

Як пояснив директор зоопарку, утримувати ведмедів дуже важко, та й умови в луцькому звіринці для цього не найкращі.

«Біологічний резерв нашої Машки вже вичерпаний. Ведмедиця у природі народжує раз в три роки. А у нас вона потомства дає раз у рік. Маємо підозри, що вона знову вагітна. Тому мусили збувати маленьке ведмежа. Що ж ми з ними усіма будемо робити?» – міркує він.

Нагадаємо, міжнародна організація «Чотири лапи» невдовзі впродовж цілого місяця безкоштовно стерилізуватиме луцьких собак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ведмежа з луцького зоопарку продали за 6 тисяч
03 липень, 2012, 16:26