Волинянам загрожує малярія

Волинянам загрожує малярія
На Волині фіксують непоодинокі випадки захворюваності на малярію, адже територія області має сприятливі умови для розвитку цієї недуги.

Про це розповіла завідувач паразитологічного відділення Волинської обласної СЕС Людмила Шахраюк, пише газета «Слово Волині» від 28 червня.

«Це гостра інфекційна хвороба, уражає печінку, селезінку, кістковий мозок, небезпечна рецидивами. Вона соціально небезпечна, бо дуже швидко поширюється», – каже медик.

За словами Шахраюк, зазвичай малярію переносять самки малярійного комара, щільність якого на Волині 100 екземплярів на квадратний метр. Найчастіше можна занедужати у травні-вересні.

Масової захворюваності на Волині немає, каже завідувачка відділення, але випадки завізної малярії були.

«Останній випадок зареєстрували у Луцьку. Цей чоловік приїхав із США, щоб погостювати у своїх друзів. Коли його обстежив лікар-інфекціоніст, то поставив йому діагноз плазмодія триденної малярії. Як згодом зясувалося, перед приїздом до Луцька американець чотири місяці жив у Індії», – розповіла Людмила Шахраюк.

Для профілактики малярії, каже лікар, в Україні використовують препарат «Делагіл». Тим, хто зібрався у подорож, його призначають за 5 днів до виїзду в епідеміологічну зону, під час перебування там і протягом восьми тижнів після повернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам загрожує малярія
03 липень, 2012, 16:05