На березі Світязя через туалети гіршає питна вода

На березі Світязя через туалети гіршає питна вода
Вода у криницях села Світязь, що на березі однойменного озера у Шацькому районі Волині, погіршилася через великий наплив туристів та проблеми з каналізацією.

Про це розповідають мешканці села та люди, які періодично на озері відпочивають.

Як розповіла мешканка села Антоніна Мельник, вода з криниці погіршилася за останні 5 років. Має іноді дивний запах та «не така» на смак.

Жінка розповіла, що перед питтям вона відстоює воду. Вона вважає, що причиною погіршення є проблеми з каналізацією у селі.

Житель села Світязь Микола також нарікає на воду. Він скаржиться, що поруч із його хатою є двір, куди постійно приїжджає багато туристів. На території є туалети, які періодично вигрібають, та це все одно не допомагає.

«Воно все одно іде в грунт, просочується. Та й сморід біля них стоїть часто», - бідкається Микола.

Він розповів, що в селі діють підприємства із вивозу нечистот. Це коштує 50-60 гривень за кубічний метр. Але більша проблема не в вивозі. За його словами, головне тут те, що туалети зазвичай неізольовані від грунту. Тобто це звичайні ями, із яких смердить і все йде в грунт.

Директор пансіонату «Шацькі озера» Федір Заяць переконаний, що в Світязі мають бути очисні споруди. Він розповів, що в пансіонаті є каналізаційна система, і навіть у нових будиночках на самому березі неподалік води прокладені труби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На березі Світязя через туалети гіршає питна вода
03 липень, 2012, 15:42