У Луцьку через мовний закон пікетували облдержадміністрацію

У Луцьку через мовний закон пікетували облдержадміністрацію
Близько сотні волинських «свободівців» зібралися під стінами обласної адміністрації, аби висловити протест проти мовного закону.

Акцію протесту активісти обласного осередку ВО «Свобода» влаштували 4 липня, тобто наступного дня після прийняття скандального законопроекту «Про засади державної мовної політики», що відкриває шлях до запровадження в Україні другої державної мови.

«Вчора 248 ублюдків вирішили долю української мови… Це зрада національних інтересів», – виголосив депутат Луцької міськради Святослав Боруцький.

Він нагадав, що за антидержавний закон голосували і депутати родом з Волині: Анатолій Горбатюк, Григорій Смітюх, Адам Мартинюк, Ігор Палиця та Катерина Ващук.

«І ці люди розказують, що вони українці, розказують, скільки вони зробили для Волині», – висловився Боруцький.

За його словами, від сьогодні у «Свободі» оголошено всеукраїнську мобілізацію – усі, кому небайдужа доля української мови, в разі потреби мусять бути готові їхати до Києва на акції протесту.

«Якщо не будемо готові, то ми втратимо Україну», – впевнений політик.

Ще один «свободівець», депутат Волинської облради Євген Мельник переконаний: мовний закон – не випадковість, адже в усіх скликаннях парламенту працювало надто багато росіян і євреїв. Серед сьогоднішніх євреїв-парламентарів – і виходець з Волині Ігор Палиця, справжнє прізвище якого – Яктер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку через мовний закон пікетували облдержадміністрацію
04 липень, 2012, 12:18