Пам'ять похованого на Волині бійця вшанували земляки-сумчани

Пам'ять похованого на Волині бійця вшанували земляки-сумчани
У роковини світлої пам’яті загиблого начальника протиповітряної оборони 51-ї механізованої бригади, підполковника Василя Спасьонова меморіальну дошку Герою встановили на фасаді будівлі загальноосвітньої школи №2 в селищі Степанівка на Сумщині, де він свого часу навчався.

Василь Спасьонов загинув 23 липня 2014 року під Лисичанськом.

Ворожа куля обірвала його життя під час супроводження БМП Національної гвардії України, що йшла услід за танковим підрозділом на зачистку міста від бойовиків. Саме там колона потрапила під масований обстріл противника, під час якого підполковник Спасьонов був поранений.

Бійці бригади намагалися вивести свого командира в безпечне місце, але при переході загін потрапив під наступний обстріл, друге поранення для Василя Спасьонова стало смертельним. У той день бійці навіть не змогли забрати тіло підполковника, воно було знайдено лише через тиждень після загибелі.

Поховали його в селі Житані Володимир-Волинського району.

Василя Спасьонова удостоєно відзнаки «За заслуги перед містом Володимиром-Волинським», присвоєно звання «Почесний громадянин міста». 15 травня 2015 року Указом Президента України підполковник Василь Спасьонов був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Пам’ять про нього берегтимуть і в рідній школі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пам'ять похованого на Волині бійця вшанували земляки-сумчани
03 серпень, 2015, 11:59