Через махінації із землею чиновник піде під кримінал

Через махінації із землею чиновник піде під кримінал
Проти колишнього начальника управління Держкомзему одного з районів Волині, який підготував та видав завідомо неправдиві управління про погодження проекту землеустрою, порушили кримінальну справу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

Колишнього чиновника звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Дослідча перевірка встановила, що цей посадовець діяв у інтересах чотирьох членів фермерського господарства, які мали отримати у власність земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків за межами населеного пункту.

Згаданий начальник управління підготував та видав завідомо неправдиві висновки районного управління Держкомзему про погодження проекту землеустрою щодо можливості відведення у власність таких ділянок за рахунок земель сільськогосподарського призначення та земель запасу сільської ради, не наданих у власність та користування.

На підставі цих незаконних висновків посадовець підготував та подав на підпис голові райдержадміністрації розпорядження про затвердження проектів землеустрою.

Окрім того, посадовець підготував та видав висновки до технічної документації із землеустрою, на підставі яких громадяни отримали державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею 1,0 га.

Збитки, заподіяні держави протиправними діями начальника районного управління Держкомзему, становлять 250 тисяч гривень.

Триває досудове слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через махінації із землею чиновник піде під кримінал
05 липень, 2012, 11:23