Депутати скерували до суду закон про зняття з себе недоторканості

Депутати скерували до суду закон про зняття з себе недоторканості
Парламент більшістю голосів прийняв рішення направити до Конституційного суду доопрацьований законопроект про обмеження депутатської недоторканності.

Про це повідомляє ТСН.

За таке рішення проголосували 236 народних депутатів з 270 зареєстрованих в залі.

За словами представника президента в парламенті Юрія Мірошниченка, профільний комітет доопрацював цей документ виключно з урахуванням висновку КС по цьому документу від 1 квітня 2010 року.

Комітет рекомендував парламенту направити доопрацьований законопроект для отримання висновку КС про відповідність його нормам Конституції.

Законопроект про внесення змін до Конституції України пропонує обмежити тільки депутатську недоторканність і документ необхідно направити ще раз до Конституційного суду.

«У цьому законопроекті йдеться про скасування недоторканності з усіх посадових осіб. Якщо говорити простою мовою. Але коли КС прийняв до розгляду цей законопроект і аналізував його на відповідність двома статтями - 157 і 158 Конституції - окремі положення, зокрема, про недоторканність президента України і суддів, визнав неконституційними. В результаті цього Верховна Рада ці норми вилучила з тексту», - розповів Мірошниченко.

При цьому Мірошниченко наголосив, що якщо мова йде про народних депутатів, то «відносно них може бути порушено кримінальну справу, проводиться слідчі дії, але позбавити їх свободи або відправити на закінчення можна тільки після того, як набуде чинності вирок суду».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: депутати
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати скерували до суду закон про зняття з себе недоторканості
05 липень, 2012, 11:46