Ведмежа Настю повернули до мами в луцький зоопарк, – ЗМІ

Ведмежа Настю повернули до мами в луцький зоопарк, – ЗМІ
Чотиримісячне ведмежа Настю, яке прожило у Гайсинському зоопарку Вінницької області півтора місяця, приспали та повезли назад до луцького зоопарку.

Про це стало відомо 6 липня із сюжету 5 каналу.

Захисники тварин кажуть, що клітка у тварини була надто тісна та годували її не належним чином.

Натомість працівники звіринцю запевняють, що у Насті було все необхідне: ведмежа годували хлібом, молоком, кашею.

«За час перебування тут ведмежа схудло, відстає у рості, помітна хворобливість», – розповів ветеринар проекту «Чотири лапи» Димитер Іванов.

Нагадаємо, повернути ведмежа Настю до луцького зоопарку вимагали захисники тварин.

За їхнім твердженням, крім поганих умов життя, ведмежа зазнало ще й психологічної травми, адже його розлучили з мамою у віці 4-х місяців. А зазвичай це роблять, коли ведмежаті виповнюється 2 роки.

Крім того, запевняють захисники, документів на право утримання хижака у Гайсинського звіринцю немає.

«Ймовірно, коли купували тварину, то документів не дали. Це було нелегальне погодження, адже для транспортування ведмежати потрібні документи від ветеринара, з департаменту екології та інших інстанцій», – розповів керівник проекту «Чотири лапи» Амір Халіл.

Нині Гайсинський звіринець перевіряють працівники Держекоінспекції, які з’ясовують, чи законно придбали ведмежа і чи є підстави для порушення кримінальної справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Весь світ обурений таким варварством. Мені телефонують з різних країн. Сюжет показали по всьму світу. Мені соромно за наших владців. Як мінімум, Гончарова треба звільнити з посади і порушити кримінальну справу проти нього. Якщо цього не відбудеться, значить міська влада теж в долі від продажу ведмежати... Ганьба !
Відповісти
У нас в Києві по вул Юрківській, 3 на територіі церкви живе собака по кличці Пума. То взимку хтось підкинув їй двох маленьких цуценят. Ви б бачили з якою любов'ю опікувалась Пума за цими нерідними цуценятами- як рідна мама. І ми всі, ті хто має в себе цуценят також кожен день приносили їм їсти , а також і служителі церкви теж багато робили щоб ціуценята виросли здоровими а потім знайшли їм домівки. Треба щоб а суспільстві було більше доброти і по відношенню до людей і до тварин.
Відповісти
Останні новини
Ведмежа Настю повернули до мами в луцький зоопарк, – ЗМІ
06 липень, 2012, 12:14