У Луцьку хочуть розробити концепцію паркових зон

У Луцьку хочуть розробити концепцію паркових зон
Щоб врегулювати кількість зелених насаджень, парків та скверів у відповідності до кількості забудов, які постійно збільшуються, члени виконавчого комітету пропонують розробити концепцію розвитку паркової зони і зелених насаджень КП «Парки та сквери міста Луцька».

Відповідні пропозиції надійшли 6 липня під час засідання комітету.

Зокрема своє невдоволення незадовільним станом скверів або їх знищенням висловив член виконкому та керівник луцького міськвідділу міліції Роман Крохмаль.

«На 40 кварталі був п’ятачок біля кільця, де був гарний парк; вирізали, уже років 5 будівництво ведеться. Був гарний парк, а зараз ні парку, ні будівництва. Біля шовкового комбінату паркова зона на сьогодні забудована. На вулиці Кравчука там гаражі будуються, повирізували дерева. За ЗАГСом..», - зазначив Крохмаль.

Євген Мельник також зауважив, що необхідно розробити концепцію зелених насаджень у місті.

Керівник комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Анатолій Трикуш каже, що нині «Луцькміськбуд» готує проектну документацію про розмежування території парків та скверів Луцька.

До кінця року, зі слів першого заступника луцького міського голови Святослава Кравчука, ці межі будуть затверджені.

«Це буде та земля, на яку ніхто не зможе ні сьогодні, ні завтра покласти око аби там щось будувати. Тільки заклади, які будуть слугувати громаді. Адже вилучити цю земельну ділянку буде досить складно», - зазначив віце-мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, жодної концепції паркових зон та зелених насаджень в Луцьку не було взагалі. Тут непочатий край роботи, якщо за це візьметься дійсно фахівець, який знається на цьому та слідкує за передовим світовим досвідом у цій сфері. Як самі розумієте, нам це не світить. Луцьк давно перестав рівнятись на Європу, на їх благоустрій, озеленення. Тут йдеться ВИКЛЮЧНО про чийсь земельний інтерес. І чхати вони хотіли на ті парки чи сквери.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть розробити концепцію паркових зон
06 липень, 2012, 15:20