Депутатам пропонують заборонити знімати дітей в політичній рекламі

Депутатам пропонують заборонити знімати дітей в політичній рекламі
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зареєстрував у парламенті законопроект, яким пропонується заборонити використання зображень дітей у політичній рекламі.

Про це йдеться у проекті закону № 10698, зареєстрованому у Раді 4 липня, повідомляє Корреспондент.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 20 закону Про рекламу положенням про заборону використання зображень дітей у рекламі політичних партій, осіб, які претендують на зайняти виборні посади в органах державної влади, та посадових осіб.

Також пропонується заборонити використання зображення дітей у соціальній рекламі, розміщеній на замовлення політичних партій, претендентів на зайняття виборних посад в органах держвлади та чиновників.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що останнім часом системного характеру набула практика використання зображень дітей у політичній рекламі, особливо перед парламентськими виборами.

На думку автора законопроекту, така практика спрямована на отримання симпатій виборців у зв'язку з їхнім позитивним ставленням до дітей.

Як повідомлялося, у квітні 2010 року Рада прийняла у першому читанні законопроект № 3002 Про внесення змін до закону України Про рекламу (щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичної партії та громадських організацій).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутатам пропонують заборонити знімати дітей в політичній рекламі
09 липень, 2012, 16:44