На Волині визначилися з претендентами на звання кращих у культурі

На Волині визначилися з претендентами на звання кращих у культурі
На Волині визначилися з претендентами на премії серед культурних діячів у галузі літератури, культури і мистецтва 2012 року.

Про це повідомили 9 липня у Волинській ОДА.

Комітет з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва склав список претендентів на отримання премій.

Так, у номінації імені Агатангела Кримського, за поданням Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, номінують відомого журналіста та письменника Андрія Криштальського.

У номінації імені Йова Кондзелевича за поданням відділу культури і туризму Шацької райдержадміністрації, пропонують відзначити художника-аматора Миколу Крата.

Волинська обласна бібліотека для дітей подала на розгляд у тій ж номінації відому волинську художницю Тетяну Кравченко.

І поданням Подання Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Шевченка на вручення премії у цій номінації пропонується кандидатура майстра народного мистецтва Юрія Савки.

У номінації імені Миколи Куделі, за поданням Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, пропонують нагородити свого ж бібліотекаря Зою Алексійчук.

Директора Камінь-Каширського районного краєзнавчого музею Наталію Пась у цій ж номінації пропонує відзначити премією Волинський краєзнавчий музей.

У номінації імені Ігоря Стравінського директора Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського Василя Панасюка пропонує нагородити колектив очолюваного ним навчального закладу.

Також, у номінації імені Степана Кривенького, за поданням Обласного науково-методичного центру культури, пропонується відзначити відому поетесу, композитора та співачку Любов Мілевич.

За пропозицією відділу культури і туризму Володимир-Волинської райдержадміністрації нагородити пропонується Народний аматорський ансамбль танцю “Дружба” Володимир-Волинського районного будинку культури.

Ще один колектив, Народний аматорський камерний хор “Дзвони” Горохівського районного народного дому “Просвіта”, висуває у цій ж номінації відділ культури і туризму Горохівської райдержадміністрації.

У номінації імені Олександра Цинкаловського Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України пропонує відзначити премією відомого краєзнавця Володимира Пясецького.

У номінації імені В’ячеслава Хурсенка за поданням відділу культури і туризму Луцької районної державної адміністрації, номінується відома волинська співачка Галина Конах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині визначилися з претендентами на звання кращих у культурі
09 липень, 2012, 17:22