Кількість акцій протесту в Україні б’є усі рекорди

Кількість акцій протесту в Україні б’є усі рекорди
З 30 червня по 6 липня на вулицях України відбулися щонайменше 139 протестних подій – майже по 20 акцій на день, тоді як середня щоденна кількість подібних подій в 2011 році становила лише близько шести.

Про це свідчать результати моніторингу, проведеного Центром дослідження суспільства, пише Дзеркало тижня.

Кількість протестів в Україні, вважають експерти, б'є рекорди. Минулого тижня зафіксовано рекордне за останні три роки число акцій протесту.

Зокрема у травні та червні було знову побито абсолютний місячний рекорд кількості протестних подій за весь період моніторингу.

Так, протягом травня на вулицях України відбулася 321 протестна подія, а протягом червня – принаймні 323. Для порівняння: на піку протестів під час «підприємницького Майдану» у листопаді 2010 року ЦДС зафіксував лише 292 протестні події.

За результатами моніторингу, минулого тижня побито абсолютний тижневий рекорд кількості протестних подій за весь період моніторингу. З 30 червня по 6 липня на вулицях України відбулося принаймні 139 протестних подій, зафіксовано 27 негативних та 19 позитивних реакцій на протести.

Таким чином, у середньому минулого тижня щодня відбувалося майже 20 протестних подій (у 2011 році щодня в середньому близько шести).

«Спеки до соціально-політичного життя під стінами владних установ додало прийняття закону про мови. Дві третини акцій (93 протестних події), які мали місце минулого тижня, стосувалися мовного питання. Найчастіше за мову люди виходили протестувати у Львівській (16 подій), Івано-Франківській (9), Харківській (6), Рівненській (6), Закарпатській (5) областях та у Києві (9 подій)», – йдеться в повідомленні ЦДС.

Попри високу участь політичних партій, загальна кількість учасників «мовних» протестів не була високою. Минулого тижня у 44% таких протестів взяли участь менше ста осіб, при цьому для 34% подій чисельність не була повідомлена взагалі.

В ЦДС зазначають, що характерні висока мобілізація політичних партій та невисока кількість учасників протестів довкола закону про мови вказують на зацікавленість політиків у створенні «мовного» ажіотажу та низьке бажання звичайних громадян приймати активну участь у цьому конфлікті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: протест
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.