На практиці оформити субсидії волинянам не так просто, як запевняє влада

На практиці оформити субсидії волинянам не так просто, як запевняє влада
З 1 травня волиняни оформляють житлові субсидії за новими правилами.

Свого часу в Уряді обіцяли, що державну допомогу по оплаті ЖКП безпроблемно зможуть отримати усі українці, які цього потребують. Адже тарифи на житлово-комунальні послуги виросли у декілька разів і продовжуватимуть зростати й надалі. Про це повідомляє "Слово Волині".

Про те, чи дійсно на практиці все так розповіли перехожі волиняни.

Вадим Іванович, пенсіонер:

"Я чорнобилець – 3 роки будував у Чорнобилі міст, дитя війни. Тепер у мене забрали пільги і як у чорнобильця, і як у дитини війни. В мене велика пенсія, то зараз субсидії нема, але взимку повинна бути – я вже її оформив. Проблем, в принципі, ніяких не було: я заповнив декларацію, мені все пояснили і сказали відповідь того ж дня. Зараз люди ще бояться оформляти субсидії, якщо мають машину чи депозити у банку, хоч це і не є причинами для відмови".

Василь Петрович, охоронець заводу:

"Вісім чи десять років тому я виїздив за субсидією у всі можливі установи: ту довідку дай, ту принеси. Ходити довелось цілий місяць і, нарешті, я зробив субсидію, коли вже практично весна настала. Тоді я зекономив газ, а вийшло, що я за нього ще й повинен був заплатити. Цього разу я не хочу оформляти субсидію, нехай тарифи, хоч у 15 разів зростають – я живу у Гаразджі і ставлю собі твердопаливний котел. Мені такого вистачить".

Галина Степанівна, пенсіонер:

"Ми оформили субсидії, але вони в нас дуже маленькі. Особливих труднощів із цим не було: швидко подали документи, швидко все оформили. Втім, без проблем також не обійшлось – наразі йду з’ясовувати в управління соцзахисту, в чому справа. Звичайно, цю допомогу відчуваємо, але раніше ми мали пільги як учасники війни, а зараз їх зняли. Я не розумію цих субсидій, мені здається, що це марна трата грошей. Напевно, краще підвищити пенсію людям, і тоді не потрібні будуть субсидії. Я маю 52 роки лікарського стажу і 1500 гривень пенсії".

Галина Євстахіївна, пенсіонер:

"Я тільки подала документи на субсидії, але в мене прописана дочка, і тепер до мене додому протягом трьох-чотирьох тижнів повинна прийти комісія, щоб перевірити, чи вона там дійсно не живе. Доходів у мене, окрім пенсії, немає – дочка допомагає, хіба що одягом, а за комунальні послуги я плачу сама. Вона вже має свою сім’ю, але поки прописана у мене, тому є проблеми з оформленням субсидії. В мене вже була міліція, яка перевіряла з сусідами, чи живе донька зі мною, але соціальцні працівники сказали, що вони ще й самі будуть перевіряти. Образливо, що на мені економлять державні кошти. Зараз я плачу за комунальні послуги 300 гривень, а що буде взимку, я навіть не уявляю".

Віталія САХНІК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На практиці оформити субсидії волинянам не так просто, як запевняє влада
03 вересень, 2015, 17:47