В АТО загинув випускник Волинського військового ліцею

В АТО загинув випускник Волинського військового ліцею
Близько 4:00 31 серпня 2015 року поблизу м. Горлівка Донецької області було знайдено тіло нашого земляка Романа Віднічука.

Роман Степанович Віднічук народився 26 травня 1989 року у селі Богдашів Здолбунівського району.

Повідомляє сайт Рожищенської РДА

На дитинство Романа випало не одне важке випробування. У 3 роки сім’ю покинув батько, і хлопчика виховували мама та бабуся. Та коли йому виповнилось 11 років, у сім'ю знову прийшла біда – від раку померла мама. Малого Рому на виховання забрала його рідна тітка з м.Рожище.

Долею Романа опікувалася родина Фандичів. Хлопчик навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня № 4 м.Рожище. Та через 3 роки тітку спіткала та сама доля, що й матір хлопчика...

Роман Віднічук мріяв бути військовим з дитинства. Саме тому для навчання обрав Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Після його закінчення остаточно вирішує пов'язати життя з військовою справою і вступає до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на факультет, який нині називається Гвардійський факультет військової підготовки.

Після закінчення Роман за розподілом був направлений у смт. Десна Чернігівської області, де проходив службу у танковому батальйоні. 12 червня 2012 року його переводять до Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у місто Львів. Там він працював на кафедрі бронетанкового озброєння на посаді інженера бронетанкової служби озброєння академії.

Коли розпочалися події на Сході України, у квітні 2014 року Роман тричі писав рапорт, де просив відправити його у зону проведення АТО. Однак отримував відмови. Але при першій же нагоді хлопець перевівся у батальйон, що проходить службу безпосередньо у зоні АТО.

12 серпня 2014 року для Романа Віднічука розпочалась антитерористична операція на Сході України на посаді заступника командира роти охорони з озброєння 42 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Південь». За рік служби він приїжджав у відпустку лише раз, взимку, коли отримав легке осколкове поранення.

Рожищенська районна державна адміністрація та Рожищенська районна рада висловлюють щирі співчуття начальнику управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ярославу Фандичу з приводу втрати племінника.

Колектив редакції ВолиньPost також висловлює співчуття рідним та близьким Романа Віднічука.

Розпорядженням голови райдержадміністрації №253 від 2 вересня 2015 року 3 вересня в районі оголошено Днем жалоби за загиблим учасником АТО.

Як повідомляє сайт ogo.ua похоронили загиблого 3 вересня, в селі Богдашів Здолбунівського району.

Також 2, 3 та 4 вересня у Здолбунівському районі оголошено Днями жалоби. Відповідне розпорядження підписав голова райдержадміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Памятаю його як спокійного, доброго товариша. Війна забирає в нас найкращих
Відповісти