Фотопогляд: графіті Кам'янця-Подільського. ФОТО

Фотопогляд: графіті Кам'янця-Подільського. ФОТО
Цього року фестиваль музики та стріт-арту "Ре$публіка", який проходить на початку вересня та завершує фестивальне літо в Україні, вп'яте відгримів у Кам'янці-Подільському.

Невід'ємною частиною фестивалю є вуличне мистецтво.

«Республіка» має на меті перетворити спальні райони міста на музей соціального та територіального мистецтва. Тому художники з України, Іспанії, Білорусі, Італії, Польщі, Німеччини, Росії за п’ять років на сірих стінах житлових будинків Кам'янця-Подільського створили 42 мурали (малюнки), які уже стали своєрідними візитівками міста.

Як розповів один із організаторів фестивалю Андрій Зоїн, раніше кожного року графіті малювали до фестивалю, щоб відвідувачі мали вже змогу оцінити роботи, теперішня ж фінансова ситуація вплинула на те, що малювати вуличні картини будуть уже після фестивалю, розраховуючи на той бюджет, який залишився.

Хоча уже цього року одну із вуличних картин намалював аргентинський художник з українським корінням Amor (Хорхе Помар), який вперше відвідав Україну.
Фото із соцмереж
Фото із соцмереж


Також малюнок із серії «Круговорот» намалював відомий вуличний художник із Луцька Андрій Кальков та перший великий 3D-малюнок створив художник Володимир Пастушак.
Фото із соцмереж
Фото із соцмереж


Кам'янець-Подільський можна по праву вважати столицею вуличного мистецтва України, адже сьогодні це місто асоціюється не лише із вежами старовинної фортеці, а й із справжніми шедеврами стріт-арту. Тут навіть створили новий туристичний маршрут, який пролягає у спальні райони, де і намагаються замалювати сірі стіни будинків організатори "Республіки".

Завдяки організаторам фестивалю Кам’янець-Подільський виявився також першим українським містом, яке з’явилося у галереї «Google Street Art». До слова, другим містом, представленим у всесвітній галереї вуличного мистецтва, став Луцьк.

Кам'янець-Подільський - місто, яке не залишить байдужим нікого, адже тут вдало переплелися історія та сучасність, а ще місто є яскравим доказом того, що сучасне мистецтво вміє дивувати не менше, ніж історичні пам'ятки.

Довідково: з повним переліком та адресами усіх графіті можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю.

Фото автора та з офіційного сайту фестивалю
Фото автора та з офіційного сайту фестивалю

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фотопогляд: графіті Кам'янця-Подільського. ФОТО
13 вересень, 2015, 22:05